31 mai 2018
Uudised
Ainult tellijale

Ehituskaoses kord majja: Haabersti ristmiku projekt 100% paberivaba

Nordeconil on olemas paberivaba objekti kogemus, milleks on Haabersti ristmik.  Foto: K-Projekt

Nordeconi BIM-projektijuht Miina Karafin on viimasel aastal tegelenud ehitusplatside efektiivsuse ja seda kasvatada võimaldavate tehniliste lahenduste katsetamisega, mille tulemusel saab ta kinnitada, et on absurdne oodata paremat tulemust, selleks midagi uutmoodi tegemata.

“See on mõte, mis mind motiveerib kogu aeg midagi uut tegema,” tunnistas Miina Karafin Äripäeva ehituse tehnoloogiakonverentsil, et on absurde oodata paremat tulemust, tehes päevast päeva ühte ja sama. Karafini sõnul on ehitussektoris probleeme keerukas lahendada, kuna eri huvidega osapooli on palju ning ühist keelt seetõttu leida raske. Kuna ehitussektori muredest rääkides mainitakse kõige sagedamini probleeme, mis tekivad seoses info liikumisega, on Nordeconis üritatud sellele murele lahendusi leida, seda eelkõige BIMi (Building Information Modeling) abil. “On hea tõdeda, et me ei räägi BIMist enam kui mingist erilisest asjast, vaid sellest on saanud osa projekteerimisprotsessist,” tunnistas Karafin, et nende majas pole enam ammu olnud ühtegi projekti, kus 3D-mudeleid üldse poleks kasutatud.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785