Rail Baltica kuulutab välja elektrifitseerimise hanke

Foto: Rail Baltica

Kolme Balti riigi ühisettevõte RB RAIL kuulutas välja avaliku hanke “Rail Baltica elektrifitseerimise ja selle kasutuselevõtu strateegia” eelanalüüsi teostamiseks. Pidades silmas koostalitlusvõimet ja kulutõhusust otsitakse lahendust olulisele raudteetaristu komponendile.

Projekt hõlmab kolme Balti riiki: Eestit, Lätit ja Leedut. Eelanalüüsi eesmärk on pakkuda välja lahendus Rail Baltica raudteeliini ühise elektrifitseerimissüsteemi loomiseks. 

Avaliku konkursi tulem peab sisaldama tehnilist eelanalüüsi, mis aitab ette valmistada tervilikku hanget energiasäästliku Rail Baltic Global Project elektrifitseerimussüsteemi loomiseks. Hange peab hõlmama laiaulatuslikku tehnilist ettevalmistustööd ja põhjalikku tarne- ning turu-uuringut.

„Otsime terviklahendust Rail Baltica elektrifitseerimissüsteemi loomisele, mis läbib kõiki kolme riiki ja tagab süsteemi koostalitlusvõime. Töö eesmärk on selgitada välja selleks kõige kulutõhusam viis, tagada ühtne kvaliteedikontroll ja koostada järelvalve mehhanism. Töö peab välja tooma võimalused, kuidas saame luua energiasäästilkku süsteemi, pidades silmas elektriühenduse keskkonnamõju ja kõrgeid standardeid,“ selgitab RB Raili tehniline juht Mart Nielsen.

Ta lisas, et Rail Baltica elektrifitseerimine aitab vähendada CO2taset reisijate ja kaubaveo sektoris, toimides seejuures ka enegiasäästlikult. „Eelanalüüsiga otsime lahendust, mis on raudteetranspordis madalaima võimaliku müratasemega,“ ütles ekspert.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785