Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 29. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rail Baltica kuulutab välja elektrifitseerimise hanke

Foto: Rail Baltica
Kolme Balti riigi ühisettevõte RB RAIL kuulutas välja avaliku hanke “Rail Baltica elektrifitseerimise ja selle kasutuselevõtu strateegia” eelanalüüsi teostamiseks. Pidades silmas koostalitlusvõimet ja kulutõhusust otsitakse lahendust olulisele raudteetaristu komponendile.

Projekt hõlmab kolme Balti riiki: Eestit, Lätit ja Leedut. Eelanalüüsi eesmärk on pakkuda välja lahendus Rail Baltica raudteeliini ühise elektrifitseerimissüsteemi loomiseks. 

Avaliku konkursi tulem peab sisaldama tehnilist eelanalüüsi, mis aitab ette valmistada tervilikku hanget energiasäästliku Rail Baltic Global Project elektrifitseerimussüsteemi loomiseks. Hange peab hõlmama laiaulatuslikku tehnilist ettevalmistustööd ja põhjalikku tarne- ning turu-uuringut.

„Otsime terviklahendust Rail Baltica elektrifitseerimissüsteemi loomisele, mis läbib kõiki kolme riiki ja tagab süsteemi koostalitlusvõime. Töö eesmärk on selgitada välja selleks kõige kulutõhusam viis, tagada ühtne kvaliteedikontroll ja koostada järelvalve mehhanism. Töö peab välja tooma võimalused, kuidas saame luua energiasäästilkku süsteemi, pidades silmas elektriühenduse keskkonnamõju ja kõrgeid standardeid,“ selgitab RB Raili tehniline juht Mart Nielsen.

Ta lisas, et Rail Baltica elektrifitseerimine aitab vähendada CO2taset reisijate ja kaubaveo sektoris, toimides seejuures ka enegiasäästlikult. „Eelanalüüsiga otsime lahendust, mis on raudteetranspordis madalaima võimaliku müratasemega,“ ütles ekspert.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785