Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 28. aprill 2018

Eramaja ehitus: energiatõhususele tasub rõhku panna

Natural House passiivmaja A180.
Autor: Natural House
Tulevikule mõeldes tasub kindlasti valida energiatõhus maja, rõhutab Natural House juht Heikki Jürissaar. Passiivmaja on tema kogemuse põhjal endiselt nišitoode.

Saade eramaja ehitusest on Äripäeva raadio eetris teisipäeviti kell 15.00. 

Kuula 92,4 FM või https://www.aripaev.ee/raadio/

Kas valikusõelale peaks jääme puit- või kivimaja, on individuaalsete eelistuste küsimus, ent Jürissaar rõhutab, et kivimaja on üldiselt kallim. Puitmaja kui kehvema kvaliteediga maja mulje on tekitanud ilmselt ehitusvead ja ebakvaliteetsed tootjad.

Tehases toodetud puitmaja kasuks räägib nende tootmine kontrollitud keskkonnas, samas tunnistab Jürissaar, et Eestis on piisavalt potentsiaalseid tellijaid, kes soovivad maja kerkimise juures olla ise kohal ning protsessi jälgida. Taoliste klientidele pakutakse võimalust tehases oma maja valmimist vahetult jälgida.

Kuigi passiivmaja on Heiki Jürissaare kogemuse põhjal endiselt veel niššitoode, tasub tulevikku mõeldes valida siiski kindlasti energiatõhus maja. Jürissaar toob välja, et kui passiivmaja energiatõhususarv 15 kWh/m2 aastas ei ole praegu veel täielikult kuluefektiivne, siis juba vaid veidi suurem number on seda kindlasti, sest sellele, et energiahinnad tulevikus tõusevad, ei vaidle praegusel hetkel enam keegi vastu.

Äripäeva raadio eetris alustas uus saatesari, mis kaardistab eramaja planeerimise ja ehitamisega seotud tegevusi, võimalusi, tekkivaid probleeme ja nende ennetamist. Samuti jagab saade infot erinevate eramuteemaga seotud uudiste ja lahenduste kohta.

Uue saatesarja esimeses saates jagas soovitusi puitmajade tootmise ja projekteerimisega tegeleva Natural House OÜ juhatuse liige Heiki Jürissaar. 

Saatesarja aitab kuulajani tuua Bosch.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785