26 aprill 2018
Uudised
Ainult tellijale

Liginullenergiahoone üldnõudeni jäänud vähem kui kaks nappi aastat

Foto: Andras Kralla

Ehitussektoris on aastaid valitsenud teadmine, et üleüldine liginullenergiahoonete ehitamise nõue hakkab kehtima 2020. aasta lõpust. Eelmise aasta keskpaigas asus majandus- ja kommunikatsiooniministeerium seisukohale, et nõude rakendumine tuleb tuua aasta võrra varasemaks. MKM ehitus- ja elamuosakonna nõunik Margus Tali andis ehitusuudised.ee korraldatud konverentsil Säästlik hoone 2018 ülevaate, miks otsustati jätta liginullenergianõue seotuks ehitusloaga ja kuidas nõuded Eesti ehitusmäärustikus edaspidi rakenduvad.

“Möödunud aasta algul tutvustas Euroopa Komisjon oma soovitusi. Muu hulgas esitati tõlgendus, et liginullenergiahoone nõue peaks olema seotud hoone valmimise, mitte ehitusloa andmisega, nagu Eestis ja teisteski liikmesriikides rakendatud oli,” kirjeldas Margus Tali konverentsil liginullenergiahoone nõude rakendumise muutmisele eelnenut.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785