Ida-Tallinna Keskhaigla rajab 4,6 miljoniga tervisekeskuse

Foto: Postimees/Scanpix

Tänavu alustatakse Ida-Tallinna Keskhaigla Magdaleena tervisekeskuse projekteerimistöödega. Projekti kogumaksumus on ligi 4,6 miljonit eurot.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul on linna eesmärk parandada arstiabi kättesaadavust ja kvaliteeti ning laiendada tervishoiuteenuste valikut. „Magdaleena esmatasandi tervisekeskuse loomine on piirkonnale oluline, sest teenuste koondamisel saavutatakse suurem kuluefektiivsus ning esmatasandi tervishoiuteenused muutuvad senisest kättesaadavamaks,“ selgitas Mölder.

AS Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse liikme, finantsjuhi Kersti Reinsalu sõnul hakkab tervisekeskus asuma ITK Magdaleena üksuses, laieneb oluliselt ambulatoorne taastusravi osa ning seal hakkavad toimuma ka ämmaemanda vastuvõtud. „Kokku tuleb sinna 13 perearstipraksist ning tingimused paranevad nii perearstidel kui patsientidel,” ütles Reinsalu.

Abilinnapea sõnul alustatakse sel aastal ka Kopli tervisekeskuse projekteerimistöödega ning linna soov on rajada sellised tervisekeskused igasse linnaossa. Selle aasta alguses avasime uue ja kaasaegse tervisekeskuse Mustamäel, mis on hästi tööle hakanud ning nii patsientide kui ka töötajate tagasiside on olnud positiivne. Tallinna arstid on väga heal tasemel ning usun, et tänu pere- ja eriarstide tihedale koostööle saavad patsiendid parimat arstiabi,“ lisas Mölder.

Magdaleena tervisekeskuse renoveerimistöödega planeeritakse alustada 2019. aasta lõpus ning keskus peaks valmima 2021. aasta esimeses pooles. Projekti kogumaksumus on 4 586 670 eurot, millest suurim on riigipoolne toetus 1 661 000 eurot.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785