Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 9. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiiumaa vallavalitsus korraldab uue spordihoone arhitektuurivõistluse

Foto: Pixabay
Täna kuulutab Hiiumaa vallavalitsus koostöös Eesti Arhitektide Liiduga välja Hiiumaa uue spordikeskuse arhitektuurivõistluse. Konkursi eesmärk on leida sobivaim arhitektuurne ja maastikuline ideelahendus Kärdla linna Põllu tänava äärde kavandatava spordikeskuse ja täismõõtmetes jalgpalliväljaku rajamiseks kogupindalaga 2,75 ha.

Hiiumaa vallavanem Reili Rand märkis, et Hiiumaa on seni Eestis ainuke maakond, kus puudub kaasaegne spordikeskus. „Kärdla olemasolevad võimlad on väga kehvas seisukorras ning nende ülevalpidamine on kulukas ja ebaotstarbekas,“ ütles Rand. „Saalid on väikesed ja nendesse ei suudeta juba täna mahutada kõiki kohapealseid tegevusi, näiteks puudub normaalmõõtmetega korvpalliväljak.”

„Hiiumaa spordihoone arhitektuurivõistluse õnnestumine on väga oluline nii kohalikule kogukonnale kui kõigile, kes heast arhitektuurist lugu peavad,“ sõnas Eesti Arhitektide Liidu asepresident Kalle Komissarov. „Arhitektuurivõistlustel osalemine on arhitektidele midagi enamat, kui kõrvalt paistab. Võistlused on võimalus ennast proovile panna – see on kirg, töö, meelelahutus ja looming läbisegi. Täna väljakuulutatav Hiiumaa spordihoone ideevõistlus on huvitav ning sisukas võimalus kõigile arhitektidele.“

Kuni 500 pealtvaatajat

Võistluse lähteülesandes seisab, et uue spordihoone suur saal peab mahutama tribüüne maksimaalselt 500-le pealtvaatajale ning projekteerimisel tuleb arvestada järgmiste spordialade harrastamisega: suures saalis jooks, heited, hüpped, korvpall, võrkpall, saalijalgpall, saalihoki, mudelism; lisaruumides jõu- ja fitnessitreeningud; rühmatreeningute ruumis aeroobika, squash, koroona, piljard, snooker ja lauatennis; tennisehallis tennis ja sulgpall.

Lisaks tuleb planeerida hoonesse ruumid noortekeskusele ja spordimajutusele (kuni 40 inimest).

Võistlusele esitatud ideekavandilt oodatakse, et spordihoone oleks arhitektuuriselt kõrgetasemeline, sobiks linnaehituslikult antud asukohta ning vastaks liginullenergia hoonele esitatud nõuetele. Arhitektuurivõistluse planeeringuline lahendus peab määrama muuhulgas liiklusskeemi, parkimise, haljastuse ja heakorra üldpõhimõtted. Hoone on planeeritud rajada kahes etapis, arvestades tennisehalli ehitamist teises etapis.

Võistlustöid oodatakse hiljemalt 8. juuniks Eesti Arhitektide Liitu. Võistluse tulemused selguvad juuni teises pooles.

Hiiumaa Vallavalitsus otsib spordikeskuse rajamiseks aktiivselt kaasrahastajaid. Projekteerimine algab 2018. aasta teisel poolel ning ehitamist alustatakse esimesel võimalusel.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785