Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 5. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnaplaneerimise ametit asub ajutiselt juhtima Ignar Fjuk

Foto: Raul Mee
Tallinna linnavalitsuse otsuse kohaselt hakkab Tallinna Linnaplaneerimise Ametit ajutiselt juhtima tuntud ühiskonnategelane ja arhitekt Ignar Fjuk.

Tunnustatud arhitekt ja õppejõud Ignar Fjuk asub linnaplaneerimise ameti juhataja ametikohale ajutiselt äraoleva ameti juhataja Anu Hallik-Jürgensteini asendajana kuni tema ametikohale naasmiseni.

„Mul on selle üle, et Ignar Fjuk selle pakkumise vastu võttis väga hea meel,“ ütles linnapea Taavi Aas. „Tema linnaplaneerimisalane pädevus ei vaja pikemat tutvustust, kindlasti tõuseb tema osalusest kasu kogu linnaplaneerimisalasele tegevusele pealinnas.“

Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri erialal 1976. aastal cum laude lõpetanud Ignar Fjuk (65) on Eesti Arhitektide Liidu liige aastast 1981. Alates 1989. aastast tegutseb Fjuk temale endale kuuluvas Arhitektuuribüroo Ignar Fjuk OÜ-s.

Ignar Fjuk oli Eesti Loominguliste Liitude Kultuurinõukogu asutaja ja esimene eesistuja (1987-1989), Rahvarinde eesistuja (1991-1992), Eesti Ülemnõukogu liige (1990-1992) ja Ülemnõukogu Presiidiumi liige (1991-1992). Ignar Fjuk on deklaratsiooni „Eesti NSV suveräänsusest“ (1988) algteksti autor ja 1989. aastal vastu võetud keeleseaduse ja kodakondsusseaduse eelnõude üks koostajaist.

Fjuk on olnud Eesti Kongressi, Eesti Komitee ja Põhiseaduse Assamblee liige. Ta oli aastail 1992-2003 Riigikogu liige, on olnud Erastamisagentuuri nõukogu liige, Tallinna Visiooninõukoja liige ja on Eesti Kultuurkapitali Arhitektuuri Sihtkapitali nõukogu liige.

Ta on võitnud mitmeid vabariiklikke arhitektuurikonkursse, esinenud arhitektuuri- ja kunstinäitustel Tallinnas, Tartus, Helsingis, Stockholmis, Zürichis ja New Yorgis. Aastail 1981-1987 oli ta arhitektuuri aastaraamatu “Ehituskunst” koostaja ja kujundaja.

Alates 2012. aastast on ta õppejõud Tallinna Tehnikaülikooli Arhitektuuri ja Urbanistika Akadeemias (alates 2017. aastast selle juhataja kt). Fjuk on teinud iganädalasi publitsistikasaateid Eesti Rahvusringhäälingus ning Tallinna TV-s.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785