Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 23. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puitmajasektori Aasta tegijaks tunnistati Harmet

Puitmajaliidu esimees Kaarel Väer andis EAS-i ettevõtluse keskuse direktorile Tanel Rebasele üle Puitmaja sõbra tiitli.
Foto: Jelena Rudi
Eesti Puitmajaliit andis möödunud aasta silmapaistvate tegude eest välja aunimetused Puitmaja sõber 2017 ja Aasta tegija 2017. Tähelepanuväärse tööga ja sektorit toetavate tegevustega tõusid esile Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ja Harmeti juhatuse esimees Toomas Kalev.

Eesti Puitmajaliidu juhatuse esimees Kaarel Väer nentis, et puitmajasektor on viimastel aastatel näidanud stabiilset kasvu ja ollakse endiselt Euroopas puitmajade eksportimisel edetabeli tipus. Sellest olenemata jätkatakse tihedat arendustööd ja turgude kaardistamist ka praegu.

„Arendamisest ja laienemisest on märkimisväärne näide tuua Eesti Puitmajaliidu liikme Harmet OÜ näol, kelle juhatuse esimehele Toomas Kalevile omistasime liiduna puitmajasektori „Aasta tegija 2017“ aunimetus,“ lausus Väer.

Toomas Kalev on olnud 2017. aastal avalikkuses väljapaistev sektori kõneisik ning läbi uue tehase ning selle ehitamise kogemuste jagamise turundanud tervikuna kogu sektorit nii Eestis kui välisturgudel. Harmet OÜ kasv Eesti suurimaks puitmajatootjaks, nende strateegilised otsused ning tulevikuvisioon on parim eeskuju Eesti puitmajatootjatele, on Väer kindel. Puitmajaliidu juhatuse esimehena hindab Väer kõrgelt ühe edumeelseima ettevõtte kuulumist katusorganisatsiooni ning soovib Harmet OÜ-le edu ning seatud eesmärkide täitumist.

Puitmajaliidu Aasta tegija Toomas Kalev näeb sektoris edasiviivat konkurentsi: „Mul on hea meel, et meie sektoris on arvukalt sihikindlaid tegijaid, kes edendavad Eesti majandust ja annavad tööd paljudele inimestele. Sellised tugevad ja ausad ettevõtjad tekitavad turul meeldiva konkurentsi, mis meid kõiki edasi viib ja pingutama paneb.”

Lisaks sektorisisesele tunnustusele toob Puitmajaliit igal aastal puitmaja sõbra tiitli kaudu välja ka sektorit ja selle liikmeid toetanud organisatsiooni või asutuse. Seekord tõusis esile Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

EAS aitab konkurentsivõimet tõsta

„Läbi EASi klastrite arendamise programmi oleme saanud ellu viia mitmeid mahukaid ja kulukaid tegevusi, mille teoks saamine toetab tulevikus kindlasti Eesti puitmajatootjate konkurentsivõimet,“ kinnitas Väer.

Puitmajaliidu esimees tõi näitena välja sertifitseerimisprotsessi, kus klastri programmi kaudu taotleb üle 10 puitmajatootja ühiselt ETA ja CE sertifikaate. Nende olemasolu tagab omakorda paremad võimalused ühisel ehitusturul hakkama saamiseks, lisas Väer.

„Erinevad valdkonnaülesed võrgustikud toimivad edukalt just tänu riigi mitmekülgsele toele. Siinkohal on EASi loodud klastrite programm omal kohal ning täidab väärtuslikku rolli. Hea meel on tõdeda, et sarnase meetmega jätkatakse ka tulevikus.“

Lisaks hindab Puitmajaliit EASi organisatsioonisiseseid ekspordisuunitlusega tegevusi, näiteks erinevatel turgudel ekspordinõunike olemasolu või messikülastuste ja kontaktreiside korraldamist.

EASi juhatuse esimehe Alo Ivaski sõnul näeb sihtasutus klastreid ja erialaliite oma peamiste partneritena ning Puitmajaliidu tunnustus näitab, et EAS on õigel teel oma eksportijatele mõeldud teenuste arendamisel ja välja töötamisel. „Ettevõtted ootavad meilt eelkõige konkreetseid ja nii-öelda käega katsutavaid tegevusi, mis aitavad neid lähemale potentsiaalsetele klientidele. Samuti on meie ülesandeks näha välisturgudel erinevate sektorite trende ning vahendada neid võimalusi meie ettevõtetele. Siin on suureks abiks meie ekspordinõunikud ning kindlasti on olulisel kohal ka saatkonnad ning EASi lai kontaktvõrgustik erinevates riikides,“ sõnas Ivask.

Eesti Puitmajaliidu tiitlid Puitmaja sõber 2017 ja Aasta tegija 2017 anti üle 22.märtsil Puitmajaliidu üldkoosolekul Eesti Vabaõhumuuseumis.

Puitmajaliidu Aasta tegija 2017 Toomas Kalev koos liidu liikmeskonnaga
Foto: Jelena Rudi
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785