Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 16. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-Betoonelement lõpetas tööd T1 juures

Foto: E-Betoonelement
E-Betoonelemendi töövõtt Eesti suurima kaubandus- ja meelelahutuskeskuse T1 ehitusel on lõppenud. Töövõtt hõlmas hoone monteeritavatest raudbetoonelementidest osa tööprojekti, elementide tootejooniseid, nende tootmist ja tarnet töömaale.

Koostöö Eesti suurima ehitusettevõtte Merko Ehitus Eesti AS algas 2015. aasta augustis ja lõppes käesoleva aasta alguses, projekt valmis kolmes etapis.

E-Betoonelemendis valmisid õõnespaneelid, postid, talad, trepid, sokli- ja seinaelemendid. 

„T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskuse projekt on huvitav oma lahenduse poolest, sest tegemist ei ole tavapärase ristkülikukujulise hoonega, vaid selles on suured ja avatud erikujulised aatriumid. Projekteerijatele oli väljakutseks lahendada monteeritavate ja monoliitsete osade omavahelised sõlmed. Tegemist on väga mahuka projektiga, mis seadis kõrgendatud ootused nii tootmis- kui ka tarnegraafikutele,“ ütles E-Betoonelemendi projektijuht Toomas Böttcher.

„Tegime T1 ehitamisel E-Betoonelemendiga koostööd kaks ja pool aastat. Meie koostöö tugevus põhines heal kommunikatsioonil, lahenduskesksel mõtlemisel ja professionaalsel teostusel. E-Betoonelemendi tugevuseks on kindlasti 3D projekteerimise võimekus, mille poolest on nad turul teistest sammu jagu ees. BIMi kasutamine T1 projektis andis täpse ülevaate projektist kui tervikust, võimaldades ressursside paremat planeerimist, tööde ja tarne korraldamist ning reaalajas ülevaadet projekti edenemisest," rääkis Merko Ehitus Eesti projektidirektor Priit Pullerits.

„T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskuse projekti võib meie jaoks edukalt lõppenuks lugeda. Vaatamata sellele, et kolossaalne projekt pakkus mitmeid väljakutseid, õnnestus see igati. Kõik lahendused sündisid tänu osapoolte süsteemsele lähenemisele ja igakülgele vastastikusele toetusele. Kuna kogu töö projekteeriti BIM mudelina, siis tagas see projekti ladusa edenemise, “ ütles Toomas Böttcher.T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskuse valmib lõplikult käesoleva aasta sügisel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785