Autor: Urve Vilk • 14. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnus puhutakse vineeritootmisele hoogu sisse

Foto: Postimees/Scanpix
Metsä Woodi Pärnu vineeritehasesse on palgatud esimesed töötajad ning seadistatakse ka esimesi tootmisliine. Tehas plaanitakse täies mahus käima saada augustiks.

Investeering. 100 miljonit eurot, ligikaudu pool Metsä Wood Groupi investeerimiskavast.

Suurus. Tehasehoonete pindala kokku 28 000 m², tootmismaht 50 000 m³ aastas.

Tööjõud. Uude tehasesse on vaja ligikaudu 200 töötajat, neist umbes 10% on administratiivtöötajad. Kliendid. Puidutootmise, eriti eritoodete nõudlus kasvab, eriti ehitussektoris ja kergemate transpordivahendite tootmisel.

Tooraine. Hangitakse Põhja-Euroopa tiheda metsaga aladelt. Kesk-Soome Äänikoskisse ehitatakse uus kasespooni tehas, kus spoonid kuivatatakse, pannakse veoautodele ja tuuakse Pärnu vineeritehasesse.

Toodang. Kõrge väärindusastmega vineeritooted nõudlikumaks lõppkasutuseks, nt transpordivahendite tootjatele ja ehitustööstusele. Valmis vineeritooted tarnitakse peamiselt Kesk-Euroopasse, tootmismahuks umbes 7 veokikoormat päevas.

Keskkonnamõju. Keskkonnasõbralik, kasutab parimat Euroopas olevat tehnoloogiat (BAT). Vastab õhusaaste, mürataseme ja jäätmekäitluse nõuetele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785