Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 7. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhja-Pärnumaal avati Vändra päästekomando uus hoone

Foto: RKAS
Eile avati möödunud aasta augustis nurgakivi saanud Vändra päästekomando uus hoone. Ehitustööde käigus ehitati juba olemasolev kontorihoone ümber tänapäevaseks komandohooneks ning lisati juurdeehitus.

RKAS ja Pärnu REV AS sõlmisid Vändra päästekomando ehitustööde töövõtulepingu 2017. aasta mais summas 1 035 225 eurot, summale lisandub käibemaks.

Vändra päästekomando uus kodu on märkimisväärselt erinev nende endisest hoonest Vändra alevi keskel. Hoone pakub meeskonnale mugavamat ning kaasaegsemat elu- ning töökeskkonda ja oluliselt paremaks muutusid tehnika kui ka varustuse hoolduseks ning hoidmiseks vajalikud tingimused.

Meeskonna olmeruumid ehitati olemas olnud hoonesse, mille planeeringut aga täielikult muudeti. Esimesel korrusel asub komandopealiku kabinet, jõusaal, riietusruum, saun-pesuruum ning õppeklass. Eluruumid- köök, söögituba, meeskonnaruum, puhketoad ning meeskonnavanema kabinet asuvad teisel korrusel. Garaažid, hooldus- ja laoruumid asuvad täiesti uues juurdeehituses. Kuna Vändra päästekomando päästjate näol on tegemist ühe sportlikuma päästekomandoga Eestis, asub krundil ka rannavolle plats.

Riigi Kinnisvara AS juhatuse esimees Kati Kusmin ütles, et Vändra komando on RKASi esimene objekt, mis vastuvõtmisel läbis komplekskatsetused. „Katsetustega tuvastatud puuduste kõrvaldamine enne hoone kasutusele võtmist aitab päästjatel paremini oma tööd teha ja pühenduda piirkonna siseturvalisuse parandamisele,“ rõhutas Kati Kusmin.

Edaspidi hakkab RKAS kõiki valmivaid objekte ehitajalt vastu võtma komplekskatsetusega, lisas Kusmin.

„Päästja töö ei ole mitte ainult sündmustele reageerimine ja komando ei ole ainult koht, kus väljakutsete vahel hinge tõmmata. Komando on koht, kust omavalitsus ja kogukond saab innustust ning tuge turvalisema elukeskkonna ja ohutuskultuuri kujundamiseks, sest kogukonna koostegutsemise võime on turvalisuse tagamisel oluline,“ ütles Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ning lisas, et soovides ohutuid ning turvalisi kodusid kõikidele teistele, peavad ka päästjate kodud korras olemas.

 

 

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785