19 märts 2018

Kas riigihangetelt saab ümbrikupalga kahtlusega ehitusfirmad välja tõrjuda?

Alates jaanuarist peab hankija kontrollima ehitustööde riigihangetel pakkuja ja tema alltöövõtjate töötajate keskmisi töötasusid. Kui ettevõtte töötajate keskmine töötasu on viimasel kuuel kuul alla 70 protsendi ehitusvaldkonna keskmist, võib hankijal olla alus pakkumus tagasi lükata liiga madala maksumuse tõttu.

Täpsemalt räägib Kadri Matteus ümbrikupalkadega seonduva lahti 27. märtsil toimuval veebiseminaril. Hetkel on käimas soodushinnaga registreerumine.

Pane ennast kirja SIIN.

Maksu- ja tolliamet on asunud ehitusettevõtjaid eksitama, väites, et riigihangetelt tuleb välistada ümbrikupalga kahtlusega ehitusfirmad. Seadus aga ei luba kedagi pelgalt madala keskmise töötasu alusel riigihankest kõrvaldada, rääkimata ümbrikupalga kahtlusest.

Advokaadibüroo Cobalt valdkonna nõuniku Kadri Matteuse sõnul on regulatsiooni eesmärk tegelikult alapakkumiste tuvastamine, mitte ümbrikupalgaga võitlemine. Kuna hankijal puuduvad vastavad oskused ja abivahendid ümbrikupalga maksmise tuvastamiseks, siis ümbrikupalgaga sisulise võitlemise koht on siiski maksumenetlus, mitte hankemenetlus.

Täpsemalt räägib Kadri Matteus ümbrikupalkadega seonduva lahti 27. märtsil toimuval veebiseminaril. Hetkel on käimas soodushinnaga registreerumine.

Pane ennast kirja SIIN.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785