Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusturu õitseng tõstis Sakreti käivet

Kaspars Pacēvičs Gustav Adolfi gümnaasiumi hoone juures.
Foto: Eiko Kink
Aktiivne ehitusturg tõstis eelmisel aastal ehitusmaterjalitootja Sakret müügikäibe Eestis 6 miljoni euroni, teatas ettevõte. Sakreti kaubamärgiga toodete müügimaht kasvas mullu 13 protsenti

“Auditeerimata andmetel kasvas Sakret OÜ käive 2017. aastal 6 miljoni euroni, olles aasta varem 5,7 miljonit eurot. Ehitusbuumist tingitud nõudlus suurenes terve tootevaliku lõikes ning kuivsegude portfell tegi korraliku tulemuse. Ehituse kõrghooajal töötasime nõudluse rahuldamiseks kahes vahetuses,” ütles Järvamaal Mäos kuivsegusid tootva ettevõtte tegevjuht Kaspars Pacēvičs.

“Kui Eesti majanduskasv oli mullu kolmandas kvartalis aastaarvestuses 4,2 protsenti, siis peamise panuse andis sellesse ehitussektor, mille osa SKT kasvust oli 1,0 protsenti. Usun, et aasta viimases kvartalis trend ei pöördunud ning ehitussektor säilitas juhtiva positsiooni,“ märkis Pacēvičs.

Nõudlus energiatõhusate isolatsioonimaterjalide järele

Eelmisel aastal töötas Sakret välja ja tõi turule mitmeid uusi tooteid, näiteks soojustuskrohvi, mida kasutatakse ajaloolistes ja miljööväärtuslikes hoonetes, kus ei saa kasutada tavalist krohvi. “Tõeks on saanud meie oletus, et on tekkinud nõudlus energiatõhusate isolatsioonimaterjalide järele,” ütles Pacēvičs. “Täiustasime oma tootevalikut krohvisüsteemide lisatarvikutega, mis aitavad ehitajatel aega säästa ning pikendada fassaadide eluiga.”

Eelmise aasta märkimisväärsemate projektidena nimetas Pacēvičs Gustaf Adolfi Gümnaasiumi Tallinnas, mille fassaadil kasutati Sakreti terrasiitkrohvi ning Balti jaama turuhoonet, kus paekiviseinte ehitamisel kasutati Sakreti looduskivimörti.

Sakret OÜ emaettevõtte AS Sakret Holdings käive kasvas Balti riikides mullu ligi 9 protsenti, ulatudes 19,3 miljoni euroni, ning toodangu müügimaht suurenes 14 protsenti.

Enamus Sakreti toodangust kasutatakse Eesti ehitussektoris ning 7 protsenti toodangust läheb ekspordiks, peamiselt Põhjamaadesse. Tehase tootmisvõimsus on ligi 150 000 tonni kuivsegusid aastas. Kogu tootevalik on sertifitseeritud ning kannab CE-tähist. Ettevõttes on 30 töötajat. Eelmisel aastal tähistas Sakret Eesti tootmistegevuse 10. aastapäeva. Kui 2007. aastal alustas Mäos tööd Sakreti tehas, siis sel hetkel oli see seni suurim Läti tööstusinvesteering Eestis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785