12. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Betooniühing avaldas betooni pumpamise juhendi

Foto: BÜ
Eesti Betooniühing andis välja juhendi „BÜ8: Betooni pumpamine. Ohutus ja keskkonnakaitse”. Esmakordselt on eesti keeles ühtede kaante vahele koondatud betooni pumpamisega seotud ohutus- ja keskkonnanõuded, mis puudutavad nii betooniautode ja betoonipumbajuhtide tööd kui ka nende tegevust, kes töötavad ehitusplatsil.

Eesti Betooniühing andis välja juhendi „BÜ8: Betooni pumpamine. Ohutus ja keskkonnakaitse”. Esmakordselt on eesti keeles ühtede kaante vahele koondatud betooni pumpamisega seotud ohutus- ja keskkonnanõuded, mis puudutavad nii betooniautode ja betoonipumbajuhtide tööd kui ka nende tegevust, kes töötavad ehitusplatsil.

„Kuigi igapäevases töös vastutavad seadmega töötamise ohutuse eest ennekõike seadme operaatorid, on samas oluline, et kõik seadmega kokkupuutuvad töötajad pööraksid tähelepanu keskkonna- ja ohutusküsimustele,” ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Tiit Roots. „Kõikidel betoonipumpasid käsitsevatel töötajatel peavad olema põhjalikud teadmised töö- ja keskkonnaohutuse tagamisest,” lisas Roots.

See nõue kehtib seadme omanike, mehaanikute, müüjate, betoonitootjate, betooniveokite juhtide, objektijuhtide, betoonivalajate ning betoonipumpade tootjate kohta.

Käsiraamatut saab kasutada ka kutseõppes.

Betooniühingu uue juhendi esitlus toimus 6. veebruaril Tallinna Ehituskoolis ühingu poolt betoon-pumbajuhtidele  korraldatud vastaval koolitusel. Koolitusel osales 85 inimest.

„Esmakordselt meie poolt läbi viidud betooni pumpamise alane koolitus võeti hästi vastu,” ütles Eesti Betooniühingu tegevdirektor Toomas Vainola. „Lähiajal planeerime veel üht sarnast koolitust, et ka need mehed, kes 6. veebruaril tööl pidid olema, saaksid võimaluse osaleda,” lisas Vainola.

Juhendi BÜ8 koostamisel on alusmaterjalidena kasutatud rootsi- ja soomekeelseid vastavaid väljaandeid. Eestikeelse juhendi töörühm a kuulusid Kaido Kivistik, Indrek Rahu, Kalle Suitslepp ja Toomas Vainola.Uus juhend on saadaval Eesti Betooniühingus, samuti Ehituskeskuses.

Uus juhend on saadaval Eesti Betooniühingus, samuti Ehituskeskuses.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785