Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 1. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zelluloosi kvartal ehitatakse Fahle Pargiks

Foto: Fahle
Fausto Capital ehitab endise tselluloositehase alale järgmiste aastate jooksul modernse äri- ja elukvartali, mis tänu ohtrale sisetaimestikule saab nimeks Fahle Park.

„Meie eesmärk on luua aegumatult stiilne kvartal, kus väärikas vana ja innovaatiline uus on põimitud ühtseks tervikuks. Fahle kaubamärk on antud piirkonnas leidnud oma koha ning kuna uut ärikvartalit hakkab ühendama aastaringselt soe ja rohke taimestikuga klaaskatusega galerii, siis otsustasime nime Fahle Park kasuks,” selgitas Fausto Capitali juhatuse liige Sven Mihailov uue arenduse nimevalikut.

Fahle Pargi arenduse esimese etapi maht on 21 500 ruutmeetrit ning kogumaht on enam kui 100 000 ruutmeetrit. Lisaks büroodele renoveeritavates paekivihoonetes ja eksklusiivsetele panoraamvaadetega korteritele leiavad kvartalis oma koha restoranid, spordiklubi, kultuuriasutused, erinevad esitluspinnad ning kvartali töötajatele ja elanikele suunatud mitmed ettevõtted (ilu- ja tervisekeskus, lastehoid jms).

Tööstuspärand koos moodsate hoonetega

Ajaloolised muinsuskaitse all olevad paekivihooned renoveeritakse ning neile ehitatakse kontrastiks  juurde mitmed suurte klaaspindadega A-klassi ärihooned. Arhitektuurse lahenduse on teinud KAOS Arhitektid OÜ (arhitektid Toomas Adrikorn, Margit Argus, Margit Aule jt.).

„Oleme kavandanud uue rohelise ja linnaliku keskkonna, kus tööstuspärand ja moodsad hooned on omavahel dialoogis,” selgitas arhitekt Toomas Adrikorn. „Fahle Pargi klaaskatusega sisetänav pikendab tänavaelu hooaega, toob ruumilist kergust ja rohelust kivise tööstuspärandi vahele. Eesti Meedia uue peamaja konsoolne maht jätab ruumi õdusale linnaväljakule ja jätab vabaks vaated tööstusmälestistele.”

Fahle Pargi esimese ehitusjärgu ankurrentnik AS Eesti Meedia kolib kavandatavale 8000 ruutmeetrile kõigi oma Tallinnas tegutsevate üksuste ning umbes 550 töötajaga.

Esimese etapi arenduse maksumus on suurusjärgus 20 miljonit eurot.

Hetkel on käimas lammutustööd, ettevalmistused ehituseks ning lepingute sõlmimine. Ehitustööde algus on planeeritud 2018. aasta märtsi ning Fahle Pargi esimene osa valmib 2019. aasta teisel poolel.

Fausto Capital on 15-aastase ajalooga täielikult Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraarendusettevõte, mis keskendub eelkõige erinevatele kinnisvarainvesteeringutele. Fausto tegutseb kaubandus-, büroo- ja elamukinnisvara arendamise, üürimise ja haldamisega. Fausto Capitali portfelli kuulub kokku üle 58 000 ruutmeetri kaubandus- ja äripinda ning varade maht on kokku üle 100 miljoni euro.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785