Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 31. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustamäe kultuurikeskuse rajab Nordlin

Foto: BOA
Vilde tee 118 kinnistu uushoonestamiseks korraldatud ehitushankele esitati kümme pakkumust, millest osutus parimaks Nordlin Ehituse pakkumus. Ehitus läheb maksma ligi kuus miljonit eurot.

Mustamäe Kultuurikeskus KAJA testprojekt oli BIM tehnoloogia rakendamisel Tallinna esimene mudelprojekt.

BIM-projektide juurutamisel Tallinna linna objektidel räägib lähemalt Infragate Eesti juhatuse liige Urmas Aaskivi 28. veebruaril toimuval Ehituse tehnoloogiakonverentsil. 

Pane ennast kirja SIIN.

„Hankelepingu sõlmime ehitajaga eeldatavasti veebruari keskpaiku, ehitust ettevalmistavad tööd algavad märtsis ning nurgakivi pannakse uuele hoonele mais,“ ütles Tallinna abilinnapea Eha Võrk.'

Uude mahukasse hoonesusse on lisaks kultuurikeskusele kavandatud ka linnaosa valitsuse administratiivhoone. Nordlin Ehitus OÜ pakkumuse kohaselt läheb ehitus maksma 5 777 244,34 eurot.

 „Praegune hoone on ehitatud hoopis kinoks ning hiljem kultuurikeskuseks kohandatud,“ ütles Võrk.

Ta tõdes, et paratamatult ei vasta selline kohandatud hoone kaugeltki mitte kõigile kultuurikeskuse funktsioonidest tulenevatele vajadustele. „Uues majas saavad olema nüüdisaegsete võimalustega ruumid huviringidele ja avarad saalid.“

Mustamäe kultuurikeskuse uues, 2-4-korruselises hoones saab olema ruumi kokku 4000 m2.

Kultuurikeskuse tulevase hoone olulisimaks ruumiks on 300-kohaline saal, kus on võimalik korraldada ka teatrietendusi ja suuremaid kontserte. Keldrikorrusele on kavandatud riietus-, abi- ja tehnilised ruumid, dekoratsioonide ladu ja bändide harjutusruum. Teisel korrusel on tehnilised ruumid, kolmandal heli- ja valgusetuba ning kontoriruumid. Neljas korrus on huviringide päralt. Sinna on kavandatud seminari-, käsitöö- ja klubitoad, suur harjutussaal tantsijatele ja muusikaklass.

Mustamäe linnaosa valitsuse asumine kultuurikeskusega ühes majas annab omakorda võimaluse saalide ristkasutuseks. Linnaosa ametnikud saavad uues keskuses kõigile tänapäeva nõuetele vastavad kontoriruumid. Projektis on arvestatud keskust külastavate lastega ning neile on hoones eraldi mängunurk.

Uue hoonekompleksi projekteerisid vastavalt arhitektuurikonkursi võistlusülesandele Infragate Eesti AS ja arhitektuuribüroo BOA OÜ, ideekavandi autorid on arhitektid Jürgen Lepper, Anto Savi ja Margus Soonets.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785