Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 30. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva linnuse rekonstrueerib Scandec

Foto: Muinas.ee
Narva Muuseum ja Scandec Ehitus allkirjastasid lepingu Narva linnuse rekonstrueerimistöödeks, mille tulemusena avatakse 2019. aasta juunis külastajatele täies mahus Narva linnus koos uue püsiekspositsiooniga.

Rekonstrueerimistööd on osa projektist “Piirikindluse avastuskeskuse avamine”. Projekti kogumaksumus on enam kui 4 miljonit eurot, millest 3,54 miljonit eurot tuleb Euroopa Regionaalarengu Fondist. Projekt algas 1. juulil 2016 ning kestab kuni 30. juunini 2019.

„Lõpuks ometi saame alustada reaalsete ehitustöödega meie avastuskeskuse loomisel. Kuigi oleme planeeritud graafikust mõne kuu võrra maas, loodame, et see ei osutu probleemiks. Lisaks tuleb tunnistada, et suurt usku sisendab hanke võitnud ehitusfirma senine tööde loetelu ning tagasiside. Nende käe all on uue elu saanud mitmed väärtuslikud ajaloolised hooned“ ütles SA Narva Muuseumi juhatuse liige Ivo Posti.

Rekonstrueerimistööde põhiprojekti koostas arhitektuuribüroo JVR. Ehitustööde käigus tehakse korda ja avatakse külastajatele linnuse konvendihoone idatiib, kuhu seni peale muuseumitöötajate polegi keegi pääsenud – ligipääsetavaks muutuvad müürikäigud, võlvkeldrid ja müürigaleriid. Idatiiba tulevad ka näituseruumid ja üritustesaalid. Konvendihoone sisehoov muutub puhke-, etenduste- ja kontsertidekohaks. Vähemalt 50% linnuse ruumidest, sh ka püsiekspositsiooni tuumik muutub ligipääsetavaks erivajadustega/liikumispuudega inimestele, kes praegu kahjuks linnuses liikuda ei saa.

Välja vahetatakse ka 30 aasta vanune püsiekspositsioon. Uue püsiekspositsiooni panevad visuaalsesse vormi arhitektuuribüroo Architect 11 koostöös kontseptsiooni- ja disainiagentuuriga Identity.

Creative Unioni loomeagentuuride gruppi kuuluv Identity on ka Eesti vabariigi juubeliaasta tähistamiseks loodud EV100 visuaalse identiteedi autor, selle eest pälvisid nad 2017. detsembris kulla Venemaa suurimal rahvusvahelisel reklaami- ja disainifestivalil Red Apple, kus nad edestasid projekte Moskva 870 ja Visit Russia.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785