Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 26. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehituskooli noored meisterdasid SOS Lastekülale 100 disaintooli

Foto: Ehituskool
Toolid kingitakse lastele läheneva Eesti Vabariik 100. sünnipäeva raames ning anti üle 26. jaanuaril. Ürituse raames sai Tallinna Ehituskooli aulas imetleda noorte mööblitislerite valmistatud sajast toolist ehitatud uhket torni. Pärast pidulikku üleandmist jõuavad kaunid ja omanäolised minitaburetid SOS Lasteküla kodudesse.

„Sada tooli, mis valmisid meie õpilaste ja õpetajate käe all on hoolivuse märgiks ning ühtlasi märgiliseks kingiks – justkui vanemalt vennalt-õelt nooremale,“ ütles Tallinna Ehituskooli direktor Raivo Niidas.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud kingituse idee sai alguse ühisest arutelust eelmisel õppeaastal, kus kooli töötajad pidasid mõttetalguid, milline on väärt kingitus vabariigi aastapäevaks. Häid ideid oli mitmeid, kuid lõpuks jäid sõelale 100 tooli, mida õpilased soovisid kinkida lasteküla lastele. Toole valmistasid kõik I, II ja III kursuse mööblitisleri eriala õpilased ning puiduosakonna õpetajad Olav Oja, Raivo Moks, Arvo Olkkonen ja Ando Roos.

Toolide joonised aitas valmistada õpetaja Olav Oja, CNC-pingi abil lõigati välja toolide detailid, mis lihviti ja lakiti ning viimaks pandi kokku.

„Olime väga rõõmsad, kui kuulsime, et ehituskooli noored tahavad Eesti Vabariigi sünnipäeva puhul meie lastele sellise vägeva kingituse teha,“ ütles SOS Lasteküla tegevdirektor Margus Oro. „Oleme noorte vahva idee teostumisele pidevalt ka kaasa elanud. Novembrikuus käisid meie lastekülade noored ehituskoolis kohapeal vaatamas, kuidas toolide valmistamine käib ja said muuhulgas ka ise puupingi taga toolide lihvimisel kätt proovida. Ehituskooli toredad õpetajad ning kaasaegsel tasemel õppetegevus avaldas meile väga muljet. Nüüd on mitmel meie noorel plaan oma tulevik ehituskoolis õppimisega siduda.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785