Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 24. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kes pürivad Aasta ehitusinseneriks

Aasta ehitusinsener 2016 Hugo Olak, Tari AS peakonstruktor.
Foto: Raul Mee
Sel aastal nomineeriti Eesti Ehitusinseneride Liidu korraldatavale konkursile Aasta Ehitusinsener 2017 kaheksa kandidaati seitsmest erinevast ehitusettevõttest.

Konkursile nomineeriti: 

Andrea Hein – Telekomi büroomaja, projektijuht; Merko Ehitus Eesti AS

Peeter Laidma – Poordi 1 kortermaja,insenerehitusdivisjoni direktor; Merko Ehitus Eesti ASTormi Müür – RRK Liiva 3 lao- ja tootmishoone ehitustööd, Lutheri vineerivabriku masinasaali renoveerimine; Nordecon ASLeo Rahu- Tondi tn 90 astmepumpla veetorustiku ehitustööd, projektijuht; Merko Infra ASRaiki Reiljan- Juuliku liiklussõlme ja teelõigu ehitus, projektijuht; AS Talinna TeedIvo Roolaht – Lõunakeskuse renoveerimine, peakonstruktor; Ehitustrust ASReedik Rööpson – Pepleri lastead, Sõrandu farm, projektijuht; Mapri Ehitus ASPriit Suits – Tallinna Lennujaama rekonstrueerimine, projektijuht; Lemminkäinen Eesti AS.

Aasta ehitusinseneri tiitli annab Eesti Ehitusinseneride Liit välja viiendat korda. 

Konkursi võitja kuulutatakse välja 25. jaanuaril toimuval Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu ja ja Eesti Ehitusinseneride Liidu ühisel pidulikul galal. Samas kuulutatakse välja ka konkursi Aasta ehitusprojekt 2017 võitja. 

Liidud soovivad ühise konkursiga tõsta esile huvitavaid hooneid ja rajatisi ning tunnustada ehitusinsenere ja projekteerijaid, kelle loomingu tulemusena need ehitised on valminud. Konkursi eesmärk on juhtida tähelepanu insenerierialade olulisusele ning aidata kaasa ehituskonsultatsiooniteenuste kvaliteedi, projekteerimisettevõtjate maine ning tellijate teadlikkuse tõusule.

Varem on Aasta ehitusinseneriks kuulutatud:

2016 Hugo Olak, Tari AS peakonstruktor2015 Roland Vaikmäe, AS Merko Ehitus Eesti projektijuht2014 Jaanus Somelar, OÜ Pakrum insener-projekteerija2013 Tiit Joosti. AS Merko Ehitus Eesti projektidirektor

Vaata konkursi Aasta ehitusprojekt 2017 nominente SIIT. 

Loe ka: Aasta ehitusinsener Hugo Olak: inseneri töö jääb varju.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785