Tagasivaade: ehitussektor läbipõlemisel eesrinnas

Tööjõupuudusest tulenev töökoormuse kasv on mõjutanud suurt osa Eesti töötajatest, ehitus- ja kinnisvarasektor on üks kolmest läbipõlemise all enim kannatavast sektorist.

CV Keskus meenutas tänavust tööaastat kokku võttes, et maikuus läbi viidud uuring näitas, et tervelt 80% Eesti töövõtjatest on täheldanud endal, ülemusel või kolleegidel läbipõlemist.

Enim olid 2017. aastal ületöötanud assisteerimise- (49%), infotehnoloogia- (48%), ehituse ja kinnisvara- (47%) ning tervishoiusektori töötajad (46%). Kõige stressivabam töökeskkond oli küsitluse tulemuste põhjal finantssektori töötajatel.

"Arvestades kasvava tööjõupuudusega võib lähiaastatel tugevneda tööandjate surve lisatööle, kuna töökäte puudumisel tehakse ettevõtetes ümberkorraldusi. On väga tõenäoline, et need ümberkorraldused kasvatavad ka olemasolevate töötajate töökoormust," kommenteeris CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt uuringutulemuste avalikustamise aegu.

"Tööjõupuuduses on lihtne unustada, et töökoormuse tõstmine ei suurenda üks ühele tehtava töö väärtust. Ületöötamine ei ole lahendus tööjõukriisile, sest töötajate viljakus ei püsi päevast päeva rohkem töötades ühel tasemel, vaid hakkab tasapisi kahanema," lisas Auväärt.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed