Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 11. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hausers ehitab Tallinna kuuekorruselise hotelli

Hausers Grupi üks omanikke Janno Parik.
Foto: Raigo Pajula
Ehitus- ja kinnisvaraarendusfirma Hausers Grupp arendab, ehitab ning hiljem jääb ka haldama Prantsuse hotelliketi AccorHotels tellimusel kerkivat kuuekorruselist ja 190 toaga hotelli. Hiljuti sai ettevõte ehitusloa kätte.

Juhkentali tänaval asuva kinnistu, kuhu hotell 2019. aasta keskpaigaks kerkib, ostis Hausers Grupp aasta tagasi veidi enne lepingu sõlmimist. „Teadsime, et on huvi hotell rajada ja et Tallinnas on üks kinnistu müüa, mis võiks sobida. Viisime kaks otsa kokku ja tegime mõlemad tehingud ära,“ ütles firma üks omanik Madis Mägi Äripäevale.

„Meil on nendega sõlmitud management-leping. Hotell on nende normide ja standardite järgi projekteeritud ja hotelli juhtimine tuleb läbi nende know how, kuid kinnistu ja maja kuuluvad meile,“ rääkis Mägi. „Suhtume sellesse kui kinnisvaraärisse, kuna me ise ei hakka seda juhtima.“

Suurimate riskidena tõi Mägi välja, et langeda võib turistide huvi Tallinna vastu, mis mõjutaks kohe majutuskoha täituvust. Teine risk on ehitushindade kasv hotelli rajamise ajal. „Kui ehitushind tõuseb, siis võib kulubaas suureneda,“ sõnas ta.

Enda sidumine hotelliäriga on Hausers Grupi jaoks uus. Kui firma omanikud Madis Mägi, Janno Parik ja Tomy Saaron tudengitena ehitusfirma asutasid, keskendusid nad peatöövõtule. „Kui 22aastasel mehel veri vemmeldab ja ta jubedalt tahab ettevõtjaks saada, siis lihtsalt läheb nii. Meil oli sisemine soov nii tugev,“ meenutab Mägi.

Loe pikemalt Äripäevast.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785