Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 5. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ehitab Sauele energiatõhusa kortermaja

Foto: Capital Mill
Nordecon ehitab Capital Milli tellimusel Saue linna servale energiatõhusa kortermaja. A-klassi energiamärgisega maja ehitusmaksumus on ligi 4 miljonit eurot. Kolmekordne 48 korteriga maja valmib 2019. aasta jaanuaris.

„Hästi läbi mõeldud arendustel on täna suur müügipotentsiaal, sest koduotsijad on muutunud aina nõudlikumaks. A-energiaklassi, mõistliku hinna ja rahuliku elukeskkonnaga on Sauele ehitatava arenduse puhul mitmed olulised tingimused täidetud,“ rääkis Nordecon ASi juhatuse liige Ando Voogma. „Kesklinnas elamine ei ole kõigile meelepärane ning seepärast otsitakse elupaika aina enam Tallinna piirest välja, kuid eeldusel, et hea ühendus töökohaga säiliks.“

Capital Milli tegevjuhi Igor Mölderi sõnul on Kuuseheki projekt ehe näide sellest, et kvaliteet ja mugavus ei pea olema talumatult kallis. „Kogenud projekteerimis- ja ehitusmeeskonnaga oleme kujundanud esimese A-klassi maja väljaspool Tallinna, suutes seejuures hoida müügihinna taseme alla Harjumaa keskmise. Lisaks energiatõhususele keskendusime ka efektiivsetele plaanilahendustele, siseviimistlusmaterjalidele ja meeldivale elukeskkonnale suure haljastatud hoovi näol.“

Vaivundamendil maja on 3-korruseline, hoone brutopind on kokku 4 155 m² ja netopind 3500 m². Majas on 48 korterit, mis on 2–4toalised. Hoone ehitatakse vastavalt kehtivatele A-energiamärgise nõuetele tagades nii oluliselt madalamad tarbimiskulud, kui pika hoone eluea. Kuuseheki 50 lähedal asuvast Saue raudteejaamast jõuab kesklinna alla poole tunniga.

Lisaks päikesepaneelidele katusel paigaldatakse hoone seintesse 160 mm paksune IKO Enertherm Alu 50 soojustus ning hoovi elektriautode laadimiskohad. Hoone garantiiperiood on 3 aastat.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785