Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 1. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Capital Millil valmis Fensteri tootmishoone

Capital Milli arendatud tootmis- ja büroohoone Lagedil võimaldab akna ja fassaadikonstruktsioonide tootjal Fenster tootmist laiendada.

Capital Milli partneri Tanel Samueli sõnul valmis hoone tihedas ja konstruktiivses koostöös tellijaga, et pakkuda lahendus, mis kõige täpsemalt vastab Fensteri vajadustele mitte ainult praegu, vaid ka tulevatel aastatel.

„Meile meeldivad rätsepatööna loodavad hooned, sest nii saame tagada kliendile lahenduse, mis võimaldab tal saavutada täpselt need eesmärgid, mille poole ta püüdleb,“ ütles Samuel. „Koostöö Fensteriga on meie jaoks eriline, sest seni oleme aastaid olnud ise tellijaks. Näiteks on meie Promenaadi majade aknad nende toodang.“

Fensteri uue tootmis- ja büroohoone kogupindala on 4000 ruutmeetrit, millest 3200 kuulub tootmisele ja ülejäänu kontorile, sh tööruumidele ja müügisaalile.

Fensteri juht Andrei Jepihhin tõstis esile, et nüüd saab ettevõte tuua ühe katuse alla nii plastikust kui alumiiniumist valmivate toodete tootmise. Lisaks võimaldab see kasvatada tootmist ja sellega koos ka töötajate arvu.

„Kui saavutame planeeritud tootmisvõimsuse, suudame oma mahud kahekordistada ning olla tugevamad nii koduturul Eestis kui eksportriikides Soomes, Rootsis, Norras ja Lätis,“ märkis Jepihhin. „Meie vanad tootmishooned on tegevuse lõpetanud ning sobilik tehnika juba Lagedile toodud. Ühtlasi oleme uuendamas ja kasvatamas nii oma töötajate arvu kui sisseseadet.“

Jepihhin märkis, et hea asukoht võimaldab mugava ligipääsu töötajatele, aga ka tarnijatele ja valmistoodete transpordile.

Hoone rajas Tallinna Ehitustrust, mille juhatuse liige Aigar Kristovald kiitis head koostööd ja konstruktiivset suhtumist, mis võimaldas töödega plaanipäraselt edasi jõuda. „Ühiseid projekte Capital Milliga iseloomustab teadlikkus ja läbimõeldus, mis võimaldab meil ehitajana keskenduda olulisele ehk parima ehitusliku kvaliteedi tagamisele,“ ütles Kristovald.

Capital Mill sõlmis Fensteriga 10 aasta pikkuse rendilepingu, hoone ehitusmaksumus oli ligi 2 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785