Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 29. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pingelise ehitusgraafikuga aianduskeskus sai nurgakivi

Foto: Artur Laugamets
Baltimaade suurim kodu- ja aianduskeskus Gardest sai eile nurgakivi. Vähem kui kaheksa kuuga kerkiv suurkeskus avab külastajatele uksed aprillis 2018.

Rohelise Pargi arendaja, Cesana Grupi juhatuse liige Tauri Sokk avaldas heameelt, et Rohelisse Parki kerkib nii linnakodanikele kui ka -külalistele vajalik hoone. “Alates 2015. aastast, mil Rohelise Pargi esimene hoone nurgakivi sai, on igal aastal toimunud üks nurgakivi üritus. Võibolla oleks neid nurgakive juba rohkemgi pandud, ent on olnud palju tegemist, et kogu alal oleks ühtne arhitektuurne lahendus, väljaehitatud kommunikatsioonisüsteemid, jalakäijate ühendused ja ristmikud."

Sokk lisas, et kõigi hoonetega, mis Rohelisse Parki on rajatud, on toimunud üks suur ja huvitav võistlus – kas nurgakivi üritus saab peetud enne kui sarikapidu. “Taas on ehitaja teinud fantastilist tööd ning nurgakivi üritus saab peetud napilt enne sarikapidu,” viitab Sokk ehitajate, Mapri Ehitus OÜ ja Thermoflor B.V, kiirele ja kvaliteetsele tööle.

Rohelise Pargi ühe suurhoonena kerkib pargi keskmesse ka vähemalt 16-korruseline kõrghoone koos talveaiaga. “Kui täna näeme pargi horisontaalset laienemist, siis pargi arendajatena seisame selle eest, et park areneks ka vertikaalselt – selles osas käib igapäevane tegevus,” lubas Sokk.

Gardesti tegevjuht on hollandlane Pepijn Janssen, kes omab suurt kogemustepagasit kodu- ja aianduskeskuste arendamisel üle maailma. “Gardesti loomisele on eelnenud väga põhjalik eeltöö, mis on aidanud kaasa konkreetse nägemuse väljatöötamisele. Meie eesmärk on arendada Gardestist kodu- ja aianduskeskus, mis saab olema üks Euroopa uhkemaid ning unikaalsemaid Eestis ja muidugi ka Tartus.”

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on Gardesti kontseptsiooni terviklikkus muljetavaldav. “See rikastab mitte üksnes Tartut, Lõuna-Eestit, vaid Eestit ja Balti riike laiemalt. Gardesti ambitsiooni kuuldes olen ma veendunud, et kodu- ja aianduskeskus kutsub kokku külalisi ka kaugemalt. Aitäh julguse ja usalduse eest. Suure keskuse rajamine Tartusse näitab usaldust nii linna kui ka piirkonna ees, kuhu te seda arendada.”

Keskuse ehitustöid teostab Mapri Ehitus OÜ ja Thermoflor B.V. Mapri Ehituse juhataja Priit Jaaganti sõnul on hoone ehitusperiood seitse ja pool kuud: “Tegemist on pingelise ja keerulise graafikuga. Tänan tellijat, kes on oma meeskonnaga kogu aeg aktiivselt arenduse juures, tänu millele oleme ehitusega ilusti graafikus.”

Nurgakivi silindrisse pandi Tartu linna märk, ehitusloa koopia, hoone plaan ja vaated, 28. novembri 2017 Postimees, Eesti kaera ning lõvilõugade seemneid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785