Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 13. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ehitab Tapale 21 miljoni euro eest

Nordecon ja Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus sõlmisid kaks töövõtulepingut Tapa kaitseväelinnaku objektide ehituseks. Välja ehitatakse soomusmanöövervõime taristu ja kaks kasarmut. Lepingute kogumaksumus on 21 miljonit eurot.

„Võtame seda kui meie aina suurenevat panust Eesti riigi kaitsevõimekuse arendamisse – senine koostöö Riigi Kaitseinvesteeringute Keskusega on hästi sujunud,“ rääkis Nordecon ASi juhatuse liige Ando Voogma. „Oleme Tapale eelnevate lepingute raames ehitanud kaks kasarmut ja osa soomusmanöövervõime taristust koos kõige sinna juurde kuuluvaga.“

„Oleme tellijale viimase kahe aasta jooksul ehitanud ja hiljuti üle andnud ligi 25 miljoni euro eest militaarobjekte,“ märkis Ando Voogma. „Vaatamata hoonete ja rajatiste eripärale ning  tavapärasest oluliselt nõudlikumale tellijale, oleme suutnud mitmed objektid üle anda ennetähtaegselt. Uute ehitiste rajamisel saame veelgi enam keskenduda varasematele, viimastel aastatel omandatud spetsiifilistele militaarehitustel kasutatud kogemustele.“

Kaitseinvesteeringute Keskuse direktori kolonel Rauno Sirgi sõnul tegutsesid nii riik kui ka ehitusettevõtted oktoobris avatud Tapa linnaku laienduse valmimisel kiiresti ja tõhusalt. „Otsuste vastu võtmisest ehitustööde lõpetamiseni läks aega veidi üle aasta, loodame, et uued ehitused valmivad sama tulemuslikult.“

Kahe neljakorruselise kasarmu pindala on kokku 9 272 m² ja ehituse maksumus 7,45 miljonit eurot. Soomusmanöövervõime taristu ehitamise lepingu raames rajatakse erinevad hooned nagu remondihall, õppehallid jms ning nendega seonduvad teed, platsid ja tehnovõrgud – lepingu maksumus on 13,5 miljonit eurot. Mõlema lepingu puhul kestavad ehitustööd 11 kuud ning summale lisandub käibemaks.

Kasarmute peaprojekteerija on SWECO Projekt AS / ConArte OÜ.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785