Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 7. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puidu osakaal korrusmajade ehituses kasvab

Kodumaja ehitatud Treet Norras Bergenis.
Foto: Maris Tomba
Puit kui keskkonnasõbralik ehitusmaterjal kogub inimeste seas aina enam populaarsust, mistõttu näeme üha enam puitu nii eramute kui ka korrushoonete ehituses, kinnitab Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuht Henrik Välja.

Välja sõnul on lähiaastate arhitektuuri peamiseks märksõnaks jätkusuutlik arhitektuur ehk läbi energiatõhususe ja keskkonnasõbralike materjalide kasutamise vähendada hoonete negatiivset mõju keskkonnale.

Tänu puidu esteetikale ning kergele töödeldavusele saab puitu kasutades ehitada stiilse ning vastupidava ehitise,” selgitas Välja.

Tema arvates peaksime metsarikka ja tugeva ehitussektoriga riigina enam tähelepanu pöörama sellele, kuidas integreerida puidu kasutamisel kvaliteedi, tervise, ohutuse ning säästliku kasutuse aspektid ning kuidas puit aitab kaasa kohaliku ja ülemaailmse majanduse jätkusuutlikule arengule.

15.- 16. novembril korraldab Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit koostöös Eesti Arhitektide Liidu ja Eesti Ehitusinseneride Liiduga Tallinnas 11. rahvusvahelise puitarhitektuuri ja –inseneeria konverentsi “Puit – homse elukeskkonna võti”. Konverentsi eesmärk on edendada puidu kui jätkusuutliku ehitusmaterjali kasutamist ehituses.

Inspireerimaks ka Eestis enam hooneid puidust ehitama, astuvad konverentsil üles arhitektid ja insenerid, kes toovad puitarhitektuuri näiteid nii Põhja-Ameerikast, Austriast, Soomest, Lätist kui ka Suurbritanniast. Iseäralike teemadena käsitletakse konverentsil mitmekorruseliste puidust moodulmajade ning ristkihtpuidust korrushoonete ehitust.

Lisaks kuulutatakse konverentsil välja konkursi Aasta Puitehitis 2017 parimad puitehitised Eestis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785