Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 1. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvo Pärdi Keskus pidas sarikapidu

Foto: Arvo Pärdi Keskus
Arvo Pärdi Keskuse uue hoone ehitus jõudis olulise tähiseni – suurem osa majast on saanud katuse alla ning maja maksimaalne kõrgus 10,55 meetrit saavutatud.

Selle tähistamiseks korraldas Arvo Pärdi Keskus eelmisel nädalal sarikapeo, millega keskus tänas ja kostitas ehitajaid ja ehituse peatöövõtjat ASi Ehitustrust.

Sarikapärja tõid hoone katuselt alla keskuse tegevjuht Anu Kivilo, nõukogu liige Immanuel Pärt ja helilooja Arvo Pärt, teatas keskus.

„Viimase aasta jooksul olen iga päev kogenud, et ehituskunst on tõeline kunst, kus iga täpne tegevus loob midagi silmale nähtavat uut. Oleme ehitajatele südamest tänulikud nende pühendumuse, täpsuse ja kaasamõtlemise eest!“ tunnustas Anu Kivilo ehitajaid.

Avamine järgmise aasta oktoobris

Arvo Pärdi Keskuse ehitus algas selle aasta märtsis ning kestab kuni 2018. aasta maikuuni, millele järgneb hoone sisustamine, ekspositsiooni rajamine ning arhiivi ja tööruumide sisseseadmine. Arvo Pärdi Keskus avab uksed külastajatele 2018. aasta oktoobris.

Hoone arhitektid on Fuensanta Nieto ja Enrique Sobejano Hispaania arhitektuuribüroost Nieto Sobejano Arquitectos, kelle võistlustöö „Tabula“ tunnistati 2014. aastal rahvusvahelise arhitektuurivõistluse võitjaks. Ehitusprojekt valmis koostöös Eesti arhitektuuribürooga Luhse & Tuhal. Hoone ehitaja on AS Ehitustrust.

Uue keskusehoone pindala on 2348 m2 ning majas asuvad arhiiv, raamatukogu, 140-kohaline kammersaal, näituseala, videoruum, õppeklassid ja töötajate ruumid. Uus hoone annab võimaluse ellu viia erinevaid Arvo Pärdi loomingut puudutavaid tegevusi, olles ühelt poolt terviklik isikuarhiiv ning teiselt poolt laiematele teemadele avatud uurimis- ja õppekeskkond, mille põhiline märksõna on loomine ja loomingulisus.

Arvo Pärdi Keskuse uue hoone ehitust rahastab Eesti riik. Maja avamisega tähistatakse ühtlasi Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785