Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 30. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitseinvesteeringute Keskus avas Tapa kaitseväelinnaku laienduse

Tüüpkasarmu
Foto: Kaitseministeerium
Kaitseinvesteeringute Keskus avas täna pidulikult Tapa kaitseväelinnaku laienduse, mis on viimase aastakümne üks suuremaid ja komplekssemaid kaitseotstarbelisi ehitusi Eestis.

Laienduse avas kaitseminister Jüri Luik koos kaitseväe ja liitlaste esindajatega.

Valminud ehitiste hulka kuuluvad 20 hoonet ja rajatist, sealhulgas 3 kasarmut,  toitlustuskompleks,  hooldus- ja õppehallid ning teenindavad hooned -  kokku ligi 38 000 ruutmeetrit pinda.

Uued kasarmud on Euroopa moodsaimad, nad on projekteeritud arvestades tänapäevaseid nõudmisi väljaõppele ja sõdurite vajadustele. Igas kasarmus on 300 majutuskohta ja 30 töökohta. Ühte hoonesse on koondatud ühe allüksuse elu- ja õpperuumid, varustus ja hooldusruumid.

5500 ruutmeetri suurune toitlustuskompleks on üks suuremaid Baltimaades ning on suuteline päevas toitlustama 3200 inimest, neist 2400 kohapeal ning 800  väliõppustel.

Linnaku laienduse ehitasid  AS Nordecon ja AS Tallinna Teede /Merko Ehitus Eesti AS. Ehitustööde maksumus on 43 miljonit eurot.

Kaitseinvesteeringute Keskuse direktori kolonel Rauno Sirgi sõnul valmisid kõik ehitised tähtaegselt, osa ka määratust varem. „Nii riik kui ka ehitusettevõtted andsid endast selleks kõik,“ ütles Sirk.

Kaitseminister tunnustas Kaitseministeeriumi hõberinnamärgiga ehitustööde ennetähtaegse täitmise eest AS-i Nordecon peaprojektijuhti Priit Murmanni ja objektijuht Lauri Kitsingut ning Tallinna Teede ASi/ Merko Ehitus Eesti ASi peaprojektijuhti Meelis Mõisjat, lisaks tunnustas kaitseminister tänukirjaga kuut ehitajat.

Ehitustööd lõppesid oktoobri alguses, kokku on Tapa linnakus 2017. aasta sügisest 8 kasarmut, neist 3 liitlaste käsutuses.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785