26. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eviko ostis poole Sand Ehitusest

Foto: Andras Kralla
Saneerimisel ehitaja Riito partner Sand Ehitusest pool müüdi ehitusfirmale Eviko. Vangerduse põhjusena kahtlustatakse Sandi raskusi alltöövõtjate leidmisel.

Kurikuulsa Facio järeltulijaks nimetatud Riito, mis samuti võlgadesse vajus, alustas päästmisoperatsiooni selle aasta alguses. Kohus pidanuks Riito saneerimiskava kinnitama märtsi alguses, kuid tegi seda alles paar päeva enne jaanipäeva. Raskustes Riito on samal ajal koostööd teinud Sand Ehitusega, mille üks omanik on Riito eksjuht Erik Liiv.

Alates septembri lõpust kannab Sand Ehitus nime Eviko Ehitus. Pool firmast kuulub nüüd peatöövõtja Evikole, kirjutas Äripäev.

Peamiselt Lõuna-Eestile keskendunud Eviko omanik Kaimo Sepp möönas Sepp, et initsiatiiv ostuks saabus Sandilt.

Sepale oli ettepanek ahvatlev, sest Eviko plaanib oma esindusega laieneda Tallinnasse, kus on ehitusmaht suurem kui mujal Eestis. Siiani on Eviko Tallinna objekte juhtinud Tartu kontorist. 

„Arvan, et Sand tahtis Evikot endale ise – maine pärast. Arvatavasti ei ole neil alltöövõtjaid, üritavad siin sipelda kuidagi,“ ütles Äripäevale Riito võlausaldaja, alltöövõtja Seiger Baltic omanik Ville Sinivee.

1991. aastal asutatud Eviko on ehitanud erinevaid objekte Tartus, Tartumaal, Tallinnas, Pärnus, Valgas, Lõuna-Eestis, Kesk-Eestis, Ida-Virumaal ja mujal. Samuti on ettevõttel ehituskogemus Saksamaal ja Soomes.

Loe pikemalt Äripäevast.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785