Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. oktoober 2017

Teehooldaja: ärge laske teeoludel end üllatada

Taristoni baasauto.
Autor: Tariston
Seoses talihoolde perioodi lähenemisega on Nordeconi tütarettevõte Tariston AS, mis tegeleb riigimaanteede aastaringse hooldega, valmis pannud kuni 60 ühikut täisvarustuses teehoolde baasautot. Tariston ASi hooldada on ca 2700 km teid Harjumaa, Keila, Järvamaa ja Hiiumaa piirkonnas.

Äripäeva Infopangas valmis taristuehituse konkurentsiraport, mis annab täieliku ülevaate valdkonna ettevõtete konkurentsivõimest. Analüüsitud on ettevõtete viimase viie aasta majandusnäitajaid, mille põhjal on välja toodud valdkonna arengutrendid ja ettevõtete pingeread.

Raportit vajab iga ettevõtte juht, keda huvitab enda ettevõtte positsioon turul, üksikute ettevõtete ja valdkonna liidrite käekäik.

Soeta taristuehituse konkurentsiraport SIIT.

„Inimestele tuleb reeglina iga talv üllatusena, kuid teehooldajale pakub juba oktoobrikuu keskpaik põnevust – jälgime hoolega eelprognoose ning kui ilma poolt on ohtu, siis oleme ka valmis välja tulema,“ sõnas Tariston ASi juhatuse liige Peep Õun. „Kuigi talihoolde periood algab ametlikult alates 1. novembrist, siis kriitiline arv hooldetehnikat on meil valmis pandud ning ladudesse on kogutud tavapärane kogus puistematerjale.“

„Lähenemas on kõige keerulisem aeg liikluses ehk sügistalvine periood, mil tähelepanelikkus, turvalise sõidukiiruse valimine ning piisava pikivahe hoidmine tagavad õnnelikult sihtkohta jõudmise,“ märkis Peep Õun. „Headest ja veel parematest rehvidest räägitakse sügiseti väga palju, kuid teel hoiab sõidukeid kõige paremini just mõistlikkuse printsiip.“

Teehooldaja sõnul kimbutab hilissügisel liiklejaid eelkõige niinimetatud must jää, mis on alati ootamatu, sest seda võib esineda kus iganes. „Kahjuks on musta jää tekkimine Eesti ilmastikuoludes pea vältimatu,“ ütles Peep Õun.

„Tahan liiklejatele südamele panna, et olenemata teehooldustasemest tuleb tähelepanelikult jälgida teeolusid, mis võivad kiirelt muutuda. Igal hooldustasemel on omad ajamäärad, mille jooksul see tee peab olema vastavale hooldustasemele viidud – ka kõige kõrgema tasemega põhiteedel, mis ühendavad pealinna Tartu, Narva ja Pärnuga, võib halva ilma korral esineda tavapärasest raskemaid olusid.“

Tariston AS tegeleb aastast 2002 taristuobjektide ja rajatiste ehitusega ning riigimaanteede aastaringse hooldega. Tariston AS loodi ASi Järva Teed, OÜ Hiiu Teed ning ASi Nordecon teehoolde- ja tehnikadivisjoni ühendamisel 2017. aasta 1. jaanuaril. Tariston on Tallinna börsil registreeritud ettevõtte Nordecon AS 100% tütarettevõte. Taristoni peamised tegevusvaldkonnad on teehooldus ja -ehitus, maaparandustööd, pindamine, mäendus, liikluskorraldusvahendite tootmine ja paigaldus ning rasketehnika rentimine.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785