Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 12. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minister Simson arutas Pärnu lennujaama ehitust

Foto: Andres Haabu
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson kohtus eile Pärnus kohalike ettevõtjatega, et ühiselt arutada Pärnu lennujaama rekonstrueerimisega kaasnevaid võimalusi. Riik kavatseb panustada 20 miljonit eurot.

24. oktoobril toimub Taristuehituse konverents 2017. Vaata kava ja pane ennast kirja SIIN.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson, Pärnu linnapea ja Tallinna Lennujaama juhatuse esimees allkirjastasid möödunud nädalal koostööleppe Pärnu lennujaama rekonstrueerimiseks. Lennujaama uuenemine aitab Pärnusse tuua tuhandeid turiste, kuid seda vaid juhul, kui ka kohalikud ettevõtted turistide meelitamisel kaasa löövad. Plaani kohaselt valmib lennujaam 2020. aasta kevadel.

„Lennujaama uuenduskuuri lõpuni on jäänud küll veidi enam kui kaks aastat, kuid juba täna tuleb mõelda selle peale, kuidas turiste ja tšarterlende Pärnusse tuua. Korralik turundus võtab aega ning siinkohal on meil suured ootused kohalikele ettevõtjatele, kes ju tegelikkuses täiendavatest turistide tulekust kõige enam võidavad,“ rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Simsoni sõnul on ülimalt tähtis, et lennujaama projekti veaksid riik, kohalik omavalitsus ja ettevõtjad käsikäes. „Riik on valmis lennujaama panustama 20 miljonit eurot, millele lisandub igal tegutsemisaastal 400 000 eurot. Ka Pärnu linn on võtnud kohustuse panustada lennujaama ülalpidamiskuludesse. Loodan, et ettevõtjad mõistavad, milline võimalus neile lennujaama näol avaneb ning turistide meelitamist võetakse tõsiselt,“ lõpetas Kadri Simson.

Hinnanguliselt jääb Pärnusse tulemata umbes 16 000 turisti, kes eelistavad lennureisi otse sihtkohta. Lennujaam suudab tulevikus teenindada ligikaudu 50 000 reisijat aastas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785