Technopolis Ülemiste pälvis LEED Silver sertifikaadi olemasolevale hoonele

Foto: Technopolis Ülemiste

Ülemiste Citys aadressil Lõõtsa 8a asuvale Ragnar Nurkse nimelisele kolmiktornile anti LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) EB v4 keskkonnasäästlikkuse sertifikaat. Technopolis Ülemiste pälvis sertifikaadi esimese ettevõttena Eestis, järgides uut ja rangemat mudelit v4.

LEED sertifikaadi nõuete järgimine aitab muuhulgas parandada kinnisvara hooldamist, energiatõhusust ja hoone mikrokliima kvaliteeti. Ragnar Nurkse kolmiktorni ankurüürnikud on Maksu- ja Tolliamet ning If Kindlustus.

“Me soovime oma jätkusuutliku tegevusega pakkuda klientidele lisandväärtust“, ütles Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov. „Kasutame klassifitseerimissüsteeme, mis parandavad meie hoonete keskkonnasäästlikkust ja hooldamise tõhusust. LEED sertifitseerimise abil on võimalik esile tõsta keskkonnasõbralikku töökeskkonda nii meie olemasolevate kui ka tulevaste klientide silmis. Rahvusvaheliselt tunnustatud kolmanda osapoole väljastatud sertifikaat on kinnitus meie töö kvaliteedi kohta”, lisas Jostov.

LEED EB hindamissüsteem võimaldab ehitise ökoloogilist jalajälge vähendada ja parandada haldus- ja opereerimiskulusid. Et sertifikaati saada, peab ehitis täitma mitmeid keskkonnasäästlikkuse nõudeid, muuhulgas energia- ning veetarbimise tõhususe ja prügikäitlemise osas. Sertifikaate väljastab Ameerika Ühendriikide Rohelise Ehituse Nõukogu (US Green Building Council). Technopolis grupil on kokku 28 LEED-sertifikaadiga hoonet.

AS Technopolis Ülemiste (www.technopolis.ee) on endise Dvigateli tehase territooriumile loodud kaasaegse linnaosa Ülemiste City suurarendaja. Linnakus tegutseb täna üle 300 ettevõtte ning seal on endale töökoha leidnud ca 8000 töötajat. Technopolis Ülemiste AS kuulub 51 protsendilise osalusega Soome börsifirmale Technopolis Plc ning 49 protsendilise osalusega AS-le Mainor Ülemiste.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785