Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 28. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn rekonstrueerib korterelamu eeskujulikuks

Foto: Pealinn.ee
Põhja-Tallinna linnaosas Paagi tänaval asuvast korterelamust saab põhjaliku rekonstrueerimise tulemusel energiat maksimaalselt säästev hoone.

„Paagi tn 10 korterelamu terviklik rekonstrueerimine muudab hoone energiatõhusaks, pikendab selle eluiga ning parandab sisekeskkonna kvaliteeti,” ütles abilinapea Eha Võrk. „Kindlasti saab sellest linna omanduses olevast korterelamust rekonstrueerimise eeskuju teistegi sarnaste korterelamute omanikele-haldajatele.“

Ehitustööd kestavad 2019. aasta kevadeni. Paagi tn 10 kortermaja rekonstrueerimise projekti koostasid Acto Consult OÜ arhitektid Aare Asberi juhtimisel. Rekonstrueerimistööd teostab OÜ Nordlin Ehitus, omanikujärelevalve teenust osutab AS Infragate Eesti ning SA Kredex tehnilise konsultandi teenust osutab Keskkonnaprojekt OÜ spetsialist Olavi Parmas.

Projekti eelarveline kogumaksumus on ligi 8 miljonit eurot. 1,2 miljoni euro ulatuses rahastatakse projekti SA KredEx kaudu Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

1972. aastal ehitatud 7-korruselise hoone korterites puuduvad individuaalsed pesemis- ja söögitegemise võimalused – hoones asuvad tualettruumid, vannitoad ning köögid on ühiskasutuses. Rekonstrueerimistööde käigus rajatakse igale korterile omaette tualettruum, soojustatakse korterelamu fassaad ja katus, renoveeritakse kogu küttesüsteem, paigaldatakse värskeõhuradiaatorid, rekonstrueeritakse ventilatsioonisüsteem ning täiendatakse seda väljatõmbeõhu soojuspumpsüsteemiga.

Hoone katusele paigaldatakse päikesepaneelid, liftid renoveeritakse ja rõdud klaasitakse raamideta lükandklaasidega. Majas saab pärast rekonstrueerimist olema 265 kaasaegset korterit, mis antakse üürile vähekindlustatud linnakodanikele ja peredele. Hoonele rajatakse uus sissepääs ning esimene korrus kohandatakse liikumispuudega inimeste vajadusi rahuldavateks elamispindadeks, lisaks paiknevad seal majaelanikele mõeldud söökla ja teenindava personali tööruumid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785