19 september 2017
Uudised
Ainult tellijale

Uued tuleohutusnõuded võimaldavad puitu hoonetes kasutada senisest laialdasemalt

Foto: Pixabay

Käesoleva aasta aprillis jõustus uus tuleohutust reguleeriv määrus, mis muu hulgas võimaldab senisest rohkem kasutada puitu hoone sise- ja välisviimistluses ning kandekonstruktsioonides. Nõuded pakuvad arhitektile ja insenerile uusi võimalusi, kuid esitavad samas ka väljakutseid tuleohutusteadmiste täiendamisel.

Kui varem oli välisviimistluses tulekaitsevahendiga töötlemata puidu kasutamisel piiranguks üldjuhul kaks korrust, siis praeguste nõuete kontekstis on peamine piirang konstruktiivne lahendus, kuidas on tõkestatud tule levik hoone fassaadil selliselt, et tulekahju tõttu purunenud aknast väljunud tuleleek ei leviks fassaadil ning ruumi tulekahju kustumisel oleks tagatud fassaadi iseeneslik kustumine.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785