Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 14. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

D-terminali ehitustööd algavad järgmisel aastal

D-terminal praegu.
Foto: Tallinna Sadam
Tallinna Sadam kavatseb D-terminali ehitustöödega alustada uuel aastal. Riigihange ehitustööde teostamiseks kuulutatakse välja aasta lõpus.

"Projekt saab valmis aasta lõpuks ja ehitus algab uuel aastal. Seal on nii meie investeeringud kui Euroopa Liidu sisese transpordivõrgustiku kaasrahastus," ütles Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm TV3 uudistele.

Kalmu sõnul selgub investeeringu lõplik hind aasta lõpus väljakuulutatava riigihanke tulemusena, D-terminali on vaja laiendada klientide arvu kasvu tõttu. "Alustame ehitusega nii ruttu kui võimalik."

"See terminal on ehitatud päris ammu. Tahame olla kliendisõbralikumad ja efektiivsemad," ütles Kalm.

Kalmu sõnul käib terminalihoone projekteerimine täie hooga.

Juulikuus kirjutas Tallinna Sadam koos teiste suuremate avaliku sektori tellijatega digiehituse ühiste kavatsuste deklaratsiooniga. 

Deklaratsioonile allakirjutanud on seisukohal, et digitaalse ehitusinformatsiooni loomine ning jagamine on ehitussektori tulemuslikkuse ja kvaliteedi parandamisel võtmetähtsusega. Allakirjutanute eesmärgiks on digitaalse ehitusinformatsiooni modelleerimise ja juhtimise kaudu tõsta ehitise kõigis elukaare etappides ehitise funktsionaalsust ning kvaliteeti, vähendada ehitamise ja elukaare kulusid ning suurendada kinnisvarasektori konkurentsivõimet. 

Tallinna sadama hoonetest saavad digiehitused olema järgmisel aastal rekonstrueeritav D-terminal, Admiraliteedi kanali jalakäijate sild ning planeeritav kruiisiterminal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785