Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 12. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu parimate ettevõtete hulka mahuvad majatootja ja ehitusfirma

Kodumajatehase hoone Norras.
Foto: AS Kodumaja
Tartu parimateks ettevõteteks tunnistati enim töökohti loonud Lydia Hotell, suurim ekspordikasvataja Kodumaja, suurim investeerija Tartu Keskkatlamaja ja kiireima kasvuga väikeettevõtja KRC Ehitus.

Tartu kesklinnas raekoja naabruses asuv 4 tärni Superior hotell Lydia lõi 2016. aastal Tartus 59 uut töökohta.

Suurim ekspordi kasvataja oli puitkarkassehitiste projekteerimise ja ehitamisega tegelev Kodumaja AS, kelle müügikäibest moodustas eksport 99.99 protsenti. Eksporti kasvatati 8,98 miljoni euro võrra.

Suurim investeerija AS Tartu Keskkatlamaja on kontserni Fortum Tartu üks neljast äriühingust. Investeeringutest enamuse ehk 5,5 miljonit eurot moodustas uute soojus- ja jahutustorustike ehitus ning olemasolevate rekonstrueerimine.

Eelmisel aastal kõige kiiremini kasvanud väikeettevõte KRC Ehitus OÜ kasvatas müügitulu kolm korda. Ehitusfirma suuremateks objektideks olid Hektor Design Hostel, Veeriku tn korterelamute grupp, Lõunakeskuse 10. etapi ehitustööd ning hotelli Tartu juurdeehitus.

Meditsiini ja eluteaduste valdkonna ettevõtjatest oli parim OÜ Medita Baltics. Tartu Teaduspargi aasta ettevõtteks tunnistati OÜ ProtoLab ja Tartu Kutsehariduskeskuse parim koostööpartner oli mullu OÜ Hotell London.

Parimate ettevõtjate väljaselgitamisel kasutati alusandmetena kõigi Tartu linnas registreeritud ettevõtjate poolt äriregistrile enne 1. juulit 2017 esitatud 2016. a majandusaasta aruande näitajaid.

Tartu linn valib parimaid ettevõtjaid alates 1998. aastast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785