Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 7. september 2017

Haabneeme kool sai 1,2 miljoni eest lisaruumi

Autor: Tiit Mõtus
Haabneeme kooli juures avati kolmekorruseline juurdeehitus, millega sai kool juurde 1000 m2 pinda. Juurdeehitus läks maksma 1,2 miljonit eurot.

„Haabneeme kooli juurdeehitus on Viimsi selle aasta üks olulisemaid investeeringuid. Alles maikuus panime me sellele majale nurgakivi ning täna saame juba avada. Suur tänu ehitajale, kes on teinud väga head tööd, et lapsed saaksid alustada õppetööd kooliaasta alguses juba uutes ruumides,“ ütles Viimsi vallavanem Rein Loik. 

„Haabneeme Kool sai juurde moodsa ja kaasaegse juurdeehituse. Ühtlasi andis juurdeehitus võimaluse korraldada Haabneeme Kooli õppekorraldus ümber 6-klassilisest koolist 9-klassiliseks, tänu sellele saame tagada oma õpilastele võimaluse lõpetada Haabneeme Koolis põhikool ilma, et õpilane peaks õppetsükli käigus kooli vahetama,“ ütles abivallavanem Jan Trei. „Tänu juurdeehitusele saame Haabneeme koolis varasemast rohkem pakkuda oma õpilastele ka erinevaid huvihariduslikke võimalusi nii teadmiskeskuse ringide kui kooli enda huviringide näol.“

Haabneeme kooli praegune õppehoone valmis 2009. aastal Arhitektuuribüroo Emil Urbel OÜ projekti järgi. Juurdeehitus on kavandatud toimiva koolihoone arhitektuurilise jätkuna, järgides selle kõrgusi, rütme ning viimistluse põhimõtteid, olles siiski olemasolevast koolihoonest eraldatud, kuid ühenduses teisel ja kolmandal korrusel olevate koridori jätkavate puhkeruumide abil.

Kasutatud on raudbetoon seinapaneele analoogselt olemasolevale õppehoonele. Haabneeme kooli juurdeehituse ehituse teostas AS Eviko. 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785