Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 1. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mapri ehitab Tartusse 6000 ruutmeetrise aianduskeskuse

Foto: Roheline park
Tartu linnapiirile kerkiva Rohelise Pargi äripargi rajaja Cesana Grupp alustas pargi kolmanda hoone, 6000 ruutmeetril laiuva aianduskeskuse rajamisega. Hoone ehitab Mapri Ehitus koos välispartneriga.

„Sisepinda on meil 6000 ruutmeetrit ning samapalju väliala. Kokku asub hoone umbes 25 000 ruutmeetril koos teenindavate teede ning platsidega ning loodav ettevõte hakkab tööd andma ligi 40 inimesele,“ rääkis Cesana Grupi juhatuse liige Raul Jeets Postimehele.

Aianduskeskusse hoone ehitab Mapri Ehitus koos Hollandi ettevõttega Thermoflor, mis on Eestis ehitanud ka Hortese kodu- ja aianduskeskuse. Hollandlased rajavad hoone karkassi, eestlaste hooleks jäävad ettevalmistus- ja välitööd ning pärast hoone valmimist ka siselahendus.

Rajatavat aianduskeskust hakkab opereerima Raul Jeetsile kuuluv ettevõte Gardest OÜ.

Tartu linna piiril 10 hektari suurusel krundil laiuva põllundusele-, metsandusele- ja aiandusele orienteeritud äripargi detailplaneering kehtestati 2007. aastal. Esimene hoone valmis Tartusse sissesõidul Tallinna maantee ääres mullu aprillis, teine hoone tänavu maikuus. Mõlema hoone ehitajaks oli samuti Mapri Ehitus.

Rohelise Pargi äripargi tõmbenumbriks on kavandatud 16-korruseline hoone. Pargi keskele ehitatava hoone keskossa on läbi mitme korruse planeeritud elusa taimestikuga talveaed. "Talveaia taimestik paistab valgustatuna läbi klaasfassaadi tulevikus nii päeval kui ka öösel kaugele ja see saab olema korralikuks visiitkaardiks Tartusse saabujale," rääkis Cesana Grupi juhatusse liige Tauri Sokk Ehitusuudistele kevadel.

Aianduskeskus valmib 2018. aasta aprillis. Ehitustööde maksumust ei ole Cesana Grupp avaldanud.

Loe ka Tartu kõrgeim hoone tuleb linnapiirile

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785