Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 29. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gonsiori tänava rekonstrueerib TREV-2

Foto: Raul Mee
Tallinna linn sõlmis Gonsiori tänava rekonstrueerimiseks ehituse töövõtulepingu riigihanke võitnud aktsiaseltsiga TREV-2 Grupp. Lepinguline tööde kogumaksumus on 9 miljonit eurot, teatas linnavalitsus.

„Välisrahastusega projekti eesmärgiks on ühistranspordi ühenduskiiruse suurendamine, erasõidukitele kesklinna suunalise liikluse piiramine ja liiklusvoo sujuvamaks muutmine, et vähendada müra, vibratsiooni ja heitgaaside negatiivset mõju linnakeskkonnale,“ ütles abilinnapea Kalle Klandorf.

Töövõtja kohustub lepingu mahus hoolitsema teedeehituse, veevarustuse ja kanalisatsiooni, tänavavalgustuse, maastikukujunduse, elektri, side, fooride, gaasivarustuse, soojusvarustuse ning liikluskorralduse eest. 

Tööde tulemusel rekonstrueeritakse Gonsiori tänav alates Maneeži tänava ristmikust kuni Laagna teeni, kogupikkusega ligikaudu 1,5 km. Lisaks rekonstrueeritakse Laagna tee u. 0,3 km pikkune lõik, K. Türnpu tänavat u. 0,21 km ulatuses ning J. Kunderi tn serva rajatakse jalgrattatee pikkusega ligi 0,9 km. Kokku rekonstrueeritakse sõiduteid ca 2,01 km ning rajatakse ja rekonstrueeritakse kõnni-, jalg- ja jalgrattateid ca 4,86 km. Ehitustööde mahus rekonstrueeritakse 11 fooriristmikku ning Torupilli Selveri kõrvale rajatakse Pargi ja Reisi parkla ning täiendavad bussipeatused.

2017. aastaks on kavandatud Laagna tee (Gonsiori tn – Türnpu tn), Türnpu tn (Laagna tee – Tartu mnt) rekonstrueerimine ja Pargi ja Reisi parkla ehitus koos juurdepääsuga.

2018. aastal toimub Gonsiori tn (Maneeži tn – Laagna tee) ümberehitus, mille tulemusel jääb tänav kolme sõidurajaga, sealhulgas rajatakse mõlemas sõidusuunas ühissõidukirajad ning keskmine sõidurada on muutsuunaliiklusega sõidurada, kus hommikusel perioodil toimub liiklus suunaga kesklinna poole, õhtul aga vastupidi – suunaga Lasnamäe poole.

2019. aastal rekonstrueeritakse Kunderi tn (Türnpu tn – Pronksi tn), mille käigus ehitatakse üks sõidurida ümber kergliiklusteeks.

Kogu objekti põhiline kasutusvalmidus tuleb saavutada juuliks 2019.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785