Tartus alustab tööd paikne asfalditehas

Foto: Raul Mee

Tee-ehitusfirmad RoadWest ja Asfaldigrupp avavad Tartus paikse asfalditootmiskompleksi. Ligi kolm miljonit eurot maksma läinud tehase tootmisvõimsus on 240 tonni tunnis ja see alustab tööd käesoleva nädala lõpus.

"Tartus on praegu kaks tehast: Lemminkäinenil ja Trefil. Aga neil on enamasti suurte maanteede ehitused ja ega nad asfalti kellelegi väga välja ei müü. Sageli on nii, et meie brigaadid seisavad päev otsa, sest asfalti ei ole. Tellime küll hommikul autod ära ja lubatakse, aga ikkagi ei saa," rääkis Asfaldigrupi üks omanikke Silver Reiljan Postimehele.

Ta tõi näiteid, kus asfaldi järele on sõidetud isegi Tartust 130 kilomeetri kaugusel asuvasse Rakvere tehasesse.

Reiljani sõnul on Eestis paarkümmend asfalditehast ning paljud neist on liikuvad ehk tehas pannakse püsti just sinna, kus on vajadus. Näiteks kui tee-ehitusfirma võidab suure riigihanke Narvas, siis viiakse tehas sinna.

Raadile rajatud tehas on seevastu paikne ja seda ühest paigast teise liigutada ei saa. Tehase seadmed on pärit Saksamaa firmalt Benninghoven ning vastav leping sõlmiti juba tänavu jaanuaris.

Loe täismahus artiklit Postimehest.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785