Porto Francol ehituse peatöövõtjat veel pole

Foto: Porto Franco

Porto Fracco suurarenduse juures pole veel paigas rahastamisskeem, ehituse peatöövõtja ega ka keskuse lõplik insenertehniline lahendus, kirjutab Postimees.

Ühe panga jaoks kujutab Porto Franco liiga suurt tükki, mistõttu peetakse läbirääkimisi kahe Eestis tegutseva pangaga sündikaatlaenu saamiseks. Ehituse peatöövõtja nime saab avaldada alles pärast lepingu sõlmimist, kirjutab Postimees.

Arenduse maksumus jaguneb nii, et krundi maksumus on 40 miljonit, ehitus kokku 110 miljonit ning arendus ja intressikulud jäävad 5–10 miljoni euro vahele.

Asjaajamise muudab kohmakaks Porto Franco suurus, mis Eesti mõistes paistab erakordne. Selleks et hakata ühest otsast töödega peale ning seejärel liikuda nii rahastamise kui ka projekteerimisega edasi, jagati monoliitsena seisnud maatükk suve hakul kolmeks kinnistuks.

Eesmärk on sama pangasündikaadiga ja ehituse peatöövõtjaga minna kuni lõpuni välja, et kompleks tervikuna ühekorraga välja arendada. Esimesena valmib ärimaja Navigator kõrvale kerkiv hoone, mis lähtub kogu keskuse ideest, mille kohaselt kaks esimest korrust jääb kaubandusele ja järgmised korrused büroodele.

Loe Porto Franco arendusest pikemalt Postimehest.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785