Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 2. august 2017

Tartu ülikool kavandab IT- hoone hanget

Arhitektuurne lahendus ICONICUM.
Autor: Tartu Ülikool
Majandusteaduskonna, arvutiteaduste instituudi ning matemaatika ja statistika instituudi uus ühine õppe- ja teadushoone Delta valmib plaanide kohaselt 2019. õppeaasta alguseks. Ülikool kavatseb ehitushanke välja kuulutada augusti lõpus

Tartu ülikooli kinnisvaraosakonna arendustalituse juhataja Viljo Videri sõnul läheb senine majandusteaduskonna hoone lammutamisele, et uutele elanikele ja nõudmistele ruumi teha.

„Lammutamisprojekt on olemas, lammutamine ise on osa ehitushankest ning hanke kuulutame välja hiljemalt augusti lõpuks. Kõige varem saab lammutama hakata oktoobri lõpus, novembri alguses,“ lisas Vider.

Rohkem kui 1500 tudengit mahutav Delta ehitatakse kesklinna, senise majandusteaduskonna hoone asemele ning seda ümbritsevatele kruntidele aadressidel Narva mnt 4, 10, 2b ja 2d, uueks aadressiks saab Narva mnt 18.

Passiivmaja elementidega hoone kavandatavaks üldpinnaks on ca 17 000 m², lisaks maa-alune parkla. Uus hoone hakkab koosnema kahest osast, millest esimeses järjekorras projekteeritakse ja ehitatakse põhikorpus ja hiljem võimalik juurdeehitus pindalaga ca 5000 m2. 

Arhitektuurse lahenduse ICONICUMi autorite kollektiivi juht on Illimar Truverk. Valitud arhitektuurne lahendus koondab hästi kokku IT-erialade, matemaatika ning majandusõppe ühes hoones, soodustades head valdkonnaülest koostööd nii õppetöös kui ka teadustegevuses, leidis arhitektuurivõistluse žürii.

Projekti rahastatakse osaliselt Euroopa Regionaalarengu Fondist ja projektist „Tartu Ülikooli ASTRA projekt PER ASPERA“.

Tartu ülikooli majandusteaduskond kolib 7. augustist kuni uue õppe- ja teadushoone Delta valmimiseni Rahvusarhiivi endisesse majja Liivi tänaval, teatas ülikool.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785