Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnikaülikooli sisseastujate tase on mullusest kõrgem

Foto: Julia-Maria Linna
Tänavu Tallinna Tehnikaülikooli õppima asuvate tudengite keskmine tase on võrreldes mullusega tõusnud, õppima asujate arv on jäänud samaks, teatas ülikool.

"Tallinna Tehnikaülikooli õppima tulevate tudengite tase on varasemaga võrreldes tõusnud," nentis TTÜ õppeprorektor professor Hendrik Voll. "Eriti valmistab rõõmu see, et TTÜsse soovis tänavu õppima tulla tervelt 30 gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanut enam kui eelmisel aastal."

Volli sõnul on TTÜ seadnud endale eesmärgiks olla just parimate gümnaasiumilõpetajate esimene valik haridustee jätkamiseks. "Tallinna Tehnikaülikooli vastuvõtulävendid on Eesti ülikoolidest kõige rangemad ning tõstsime neid tänavu veelgi," rääkis Voll. "Vaatamata kõrgetele lävenditele ning asjaolule, et laia matemaatika riigieksami tegijaid oli sel aastal tervelt 444 võrra vähem kui eelmisel aastal, on rõõm tõdeda, et Tallinna Tehnikaülikooli tervikuna tuleb õppima sama palju tudengeid kui eelmisel aastal."

Tehnikaülikoolile esitati kokku 8181 kvalifitseeruvat avaldust, esimeses astmes õppimiseks esitati 5202 avaldust, magistriõppes 2567 ja doktoriõppes 412 avaldust.

Populaarsemad olid sarnaselt varsematele aastatele majandusteadustega seotud erialad, samuti IT erialad.

Õppima tuleku on 20. juuli seisuga esimeses astmes ja magistriõppes kokku kinnitanud 3302 tulevast üliõpilast. Välisüliõpilaste vastuvõtuprotsess toimub aktiivselt veel kuni septembri lõpuni, siis selgub ka lõplik vastuvõetud üliõpilaste hulk. Eelmisel aastal immatrikuleeriti kõrghariduse esimese astme õppesse 2016, magistriõppesse 1338 ja doktoriõppesse 71 üliõpilast.     

TTÜ vastutab eelkõige inseneride ja tehnikateadlaste järelkasvu tagamise eest Eestis. Ülikoolis on 700 õppejõudu ja rohkem kui pooltuhat teadustöötajat, TTÜ vilistlaste arv ulatub 70 000-ni.

Loe ka Kaarel Väer: noorte inseneride pealekasv on võtmetähtsusega

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785