Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 18. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riito saneerimine pani kohtuniku puhkust katkestama

Foto: Andras Kralla
Harju maakohtu kohtunik Hannes Olev katkestas puhkuse, et saata Riito pea 200 võlausaldajale kohtumäärus saneerimiskava vastuvõtmise kohta, kirjutas Äripäev.

Reedel kirjutas Äripäev, et puhkusele läinud kohtunik Hannes Olev pidurdas Facio järglase Riito saneerimist. Olev jättis puhkuse pooleli ja alustas samal päeval määruse laialisaatmist. "Täna saab määrus kõigile võlausaldajatele saadetud. Sellega tegeletakse teist, kui mitte kolmandat päeva," kinnitas pressiesindaja Janar Filippov.Saneerimiskava kinnitamiseks või tagasilükkamiseks on kohtul seaduse järgi 30 päeva. Praegu kulus kohtuniku haigestumise tõttu kava heakskiitmiseks peaaegu 110 päeva - ehk siis jaanipäevani. Pärast seda läks Olev puhkusele. Kui kohtunik annab kavale rohelise tule, peaks kohe ettevõttele ja võlausaldajatele teele minema määrus, mille võivad võlausaldajad paari nädala jooksul vajadusel vaidlustada. Määrust polnud võlausaldajad kohtult saanud läinud nädala lõpuni.Venitas saatmisega"See ei ole normaalne olukord. Võlausaldajad ei tea midagi. Kõigil teistel, näiteks Bauschmidtil on asi kiiresti käinud. Meie ootame peaaegu pool aastat määrust. Kuidas saab nii teha? Kas meil on Eestis üks kohtunik?" oli Riito võlausaldaja, Seiger Balticu omanik Ville Sinivee läinud nädalal kohtunik Hannes Olevi töös pettunud.Sama häiritud oli Riito suurim võlausaldaja, Tallinna Veele kuuluv Watercom, kes ootab põhjavajunud peatöövõtjalt 300 000 eurot."Üsna ebaprofessionaalse mulje jätnud saneerimisprotsess ei ole tekitanud suuri lootusi raha kätte saada, kuid kaalume kõiki võimalikke samme, et saamata jäänud tulu vähemalt osaliselt kätte saada. Saneerimist puudutav määrus ei ole kohtu kaudu meieni jõudnud, ent oleme selle üldise sisuga kursis," rääkis Watercomi juhatuse liige Reigo Marosov.Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785