Palmako investeeris liimpuidutootmisse 10 miljonit

Palmako juhataja Rain Raudsepp näitab, liimpuittala aiamaja juures.
Palmako juhataja Rain Raudsepp näitab, liimpuittala aiamaja juures.

Liimpuidutootja Palmako võtab Kavastus asuvas liimpuidu tsehhis kasutusele innovaatilise tootmisliini, mis parandab 2019. aastaks ettevõtte ressursikasutust kuni 7,5%, kirjutas Äripäeva eriväljaanne Metsamajandus.

Projekti hind on 9,5 miljonit eurot, millest 2 miljonit tuleb toetusena Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

"Uus lahendus muudab tootmisliini logistiliselt terviklikuks, kogu tootmisprotsessi kiiremaks ja paindlikumaks ning lubab meil toota liimpuitu uutes, senisest suuremates dimensioonides. Kogu protsessi optimeeritakse ja juhitakse spetsiaalse arvutitarkvara abil, mille tulemusena minimeeritakse ladustamise ja sisemise logistika käigus tekkivaid kadusid," rääkis Palmako juhatuse esimees Rain Raudsepp.

Toodanguühiku kohta paraneb puiduressursi kasutus ligikaudu 7,5% ning suureneb liimi kokkuhoid 10%. Projekti tulemusena hoitakse 10 aasta jooksul kokku 36 560m³ puitu, 30 tonni liimi, 877 MWh soojust ja 532m³ vett. Saavutatav rahaline sääst on 819 000 eurot aastas, kirjutas Metsamajandus.

Loe ka Palmako siseneb Norra turule oma esindusega

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed