30. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennujaam avas 4000-ruutmeetrise juurdeehituse

Tallinna lennujaama sisevaade 2015. aastast.
Foto: Äripäev
Tallinna lennujaam avas 5,2 miljonit eurot maksma länud reisiterminali laienduse, reisijatele on suurimaks muudatuseks uus julgestuskontrolli ala, mis on varasemast kaks korda suurem.

Reisiterminali laienduse projekteeris ja ehitas Astlanda Ehitus OÜ. Terminali pindala suurenes 4000 ruutmeetri võrra, teatas AS Tallinna Lennujaam.

Tallinna Lennujaama juhatuse esimehe Piret Mürk-Dubout sõnul võib nüüd kindlalt väita, et lennujaam on algavaks Euroopa eesistumiseks valmis. „Mõningate töödega jätkame kulisside taga ka suve jooksul, kuid eesistumiseks vajalikud muudatused on tehtud ning saame külalisi väärikalt vastu võtta,“ sõnas Mürk-Dubout ja ütles, et soovib avaldada tunnustust kõigile partneritele, kes pingutasid ning algselt alles novembriks lõpetada plaanitud tööd juba praeguseks valmis said.

Suvel jätkuvad veel tööd reisiterminali põhjapoolse otsa uue trammipeatuse ehitusel.

Alates 30. juunist viiakse lennueelset julgestuskontrolli läbi terminali lõunapoolses otsas uutes ruumides. Varasema julgestuskontrolliga võrreldes on ruumi pindala kasvanud pea kaks korda ning kasutusele on võetud uued julgestuskontrolli liinid.

Uute liinide pikkuseks on varasema 11 meetri asemel 17-20 meetrit, seega on reisijatel rohkem ruumi kontrolliks valmistumiseks ning asjade kokkupanekuks peale kontrolli. Kokku on võimalik kasutada viit paralleelset julgestuskontrolli liini, mis säästab oluliselt reisijate aega.

Ühe liini läbilaskevõime on ca 230 inimest tunnis, eeldusel, et reisijad on oma käsipagasi korrektselt pakkinud ning välja võtnud elektroonikaseadmed, vedelikud ning toiduained. Praeguste liinide läbilaskevõime on ca 120 inimest tunnis.

Tallinna Lennujaamale tarnis uued kontroll-liinid rahvusvahelise hanke võitnud Hollandi firma Vanderlande ja vajaliku tarkvara OptoSecurity. Sarnased liinid on kasutusel ka Brüsseli lennujaamas, kuid Tallinna Lennujaama liinid valmisid siiski rätsepatööna arvestades siinseid eripärasid. Väljuvate reiside alale ehitatakse suve jooksul ka uus kohvik sise- ning välisrõduga.

Juuni alguseks valmisid lennujaamas ka VIP-külaliste teenindamiseks mõeldud ruumid. Kogu VIP-kompleks koliti ühele tasapinnale, uue osa suuruseks on 343 ruutmeetrit. Kokku saab uues VIP-kompleksis korraga teenindada enam kui 150 klienti 6 erinevas ruumis.

Autoliiklusele avati ka reisiterminali esine ülemine tasand ning pealesõit, mis lahendati ringristmiku ja estakaadiga. Liiklussõlme ehitustööd viis läbi Viamer Grupp OÜ, ehituse maksumuseks kujunes ca 950 000 eurot. Tööde käigus lisandus täiendav taksode ooteala, kuhu mahub 40 sõidukit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785