21. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustamäele parkimismaja rajamise enampakkumine nurjus

Vaatamata seni ette võetud meetmetele nn magalarajoonides parkimiskohti siiski napib.
Foto: Andres Haabu
Mustamäele linna maale parkimismaja ja avaliku parkla ehitaja leidmiseks välja kuulutatud enampakkumisele ei laekunud ühtegi pakumust.

„Seega tuli Tallinna linnavaraameti poolt välja kuulutatud enampakkumine osalejate puudumise tõttu nurjunuks tunnistada,“ kommenteeris abilinnapea Eha Võrk Raepressi vahendusel. Ta lisas, et peagi kuulutatakse välja uus konkurss, kuid pakkumistingimusi ei muudeta.

Ärimaa sihtotstarbega A. H. Tammsaare tee 92 kinnisasja pindala on 8563 m2. Pakkumise kohaselt peab hoonestaja ehitama kinnistu ca 4072 m² suurusele osale parkimismaja, mille suletud netopinnast kuni 40% võib sisaldada muid äriruume, ning avaliku parkla. Lisaks kohustub hoonestaja ehitama ehitiste teenindamiseks vajalikud rajatised ehk sõiduteed, kõnniteed koos tänavavalgustusega ning liikluskorraldusvahenditega; tehnovõrgud.

Hoonestusõigus seatakse 50 aastaks alates hoonestusõiguse kandmisest kinnistusraamatusse. Hoonestaja kohustub lõpetama ehitustööd, vormistama parkimismaja ja avaliku parkla ning neid teenindavate ehitiste kasutusload hiljemalt 31. märtsiks 2020.

Kinnisasjale rajatavasse parkimismajja on kavandatud ligi 400 parkimiskohta. Hoonestusõiguse tähtaja lõppemisel kinnisasja omanik kinnisasjale jäävate ehitise eest hoonestajale hüvitist ei maksa. Pilootprojekti õnnestumise korral plaanib Tallinna linn elamukvartalitesse parkimismajade rajamist jätkata.

Seni on Tallinna linn leevendanud parkimiskitsikust seades linna maale korteriühistute kasuks kasutusõigusi. Praeguseks on isikliku kasutusõiguse saanud ligi 70 korteriühistut, mille abil on loodud sõidukitele üle 1700 parkimiskoha.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785