16 juuni 2017

Vaata Ehituskäsiraamatu värskeid täiendusi

Tänavu aprillis jõustusid uued tuleohutusnõuded, mis võimaldavad endisest edukamalt ehitada puithooneid. Lisaks puitehitistele muutus uue korraga ka tuleohutuskujade arvutamine, kirjutab Äripäeva „Ehituskäsiraamatu“ 58. täiendus.

Tuleohutuskujade arvutamisel võetakse arvesse ka väljaulatuvaid osi, kui need ulatuvad kaugemale kui pool meetrit. Sellised osad võivad olla näiteks rõdud või katuseräästad, aga ka terrassid juhul, kui need on hoonest eraldi ehitatud, kuid hoone vahetus läheduses.

Ehituskäsiraamat veebis: http://kasiraamat.ee/et/ehitus

Muutusid:

ptk 7.2.2. Ehitise tuleohutus

ptk 7.2.2.1. Enne 7. aprilli 2017 ehitatud ehitiste tuleohutusnõuded

Ehituskäsiraamatu 59. täiendus ilmub septembris 2017.

Täpsustatud on väljapääsutee ja evakuatsioonitee mõisteid ja on oluline, et neid kasutatakse erinevalt varasemast korrast. Väljapääsutee viib evakuatsiooniteeni ja evakuatsioonitee viib hoonest välja.

Nõuete puhul on ka oluline, et peale määruses ja tuleohutusstandardites fikseeritud lahenduste võib kasutada analüütilist lähenemist ehk võib teha ka teisiti, kuid peab suutma tõendada, et kõik määruses ja standardis ohutuse eesmärgiks olev on täidetud ehk nõuetekohane.

Eraldi on toodud nõue päästemeeskondade infopunkti kohta, mida varem ei ole üldse esitatud. Infopunkt võib olla ühildatud mõne teise kasutamisfunktsiooniga, kuid kindlasti peab olema täidetud kaks nõuet: sissepääs infopunkti peab olema maapinnalt ja infopunkt peab olema omaette tuletõkkesektsioon.

Uued nõuded teevad korra lihtsamini järgitavaks ja on väga tore, et puitu saab ehitusmaterjalina kasutada järjest rohkem.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785