9 juuni 2017
Uudised
Ainult tellijale

Kreeka kultuuritempel kerkis olümpiaparkla asemele

Foto: SNF

Arhitekt Renzo Piano jooniste järgi kerkis 2004. aasta olümpiamängude parkla asukohale viie aastaga Stavros Niarchose Kultuurikeskus. Kunstmäele rajatud marmorist, terasest ja klaasist kompleksis on oma koha leidnud nii rahvusraamatukogu, ooper kui ka 170 000 ruutmeetrine park vaatega Vahemerele ning Akropolile.

Ökoloogiliselt ja säästvalt projekteeritud keskusest kujuneb loodetavasti kogu riigi tõmbekeskus, mis pakub huvi ka ülemaailmselt. Ehitust finantseeris Stavros Niarchose Fond ning kuigi keskus valmis juba eelmise aasta juunis, anti võtmed piduliku tseremoonia käigus üle selle aasta 23. veebruaril. Fond jätkab keskuse töö toetamist ka järgmisel viiel aastal ning selle eesmärgiks on Kreeka kultuuri investeerimine kohalike töökohtade loomise ning haridus- ja kultuuriasutuste rajamise läbi.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785