Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 1. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu ülikool hakkab spordihoonet laiendama

Foto: Rand&Tuulberg
Tartu ülikool loodab juuni lõpus kuulutada välja riigihanke Ujula tänava spordihoone ehitus- ja laiendustöödeks. Spordihoone juurde ehitatakse uusi õppe- ja laboriruume ning rajatakse mitmefunktsiooniline saal suurte spordisündmuste ja avalike ürituste korraldamiseks, teatas ülikool.

Ehitustööd on kavandatud kahes etapis, et võimaldada spordihoone osalist kasutamist ka ehitustööde ajal. Esimeses etapis ehitatakse Liiva tänava poole majandushoovi asemele uus multifunktsionaalne saal. See on mõeldud suuremate õppe-, teadus-, spordi- ja kultuuriürituste korraldamiseks. Igapäevaselt on see saal kasutuses pallimängude väljakutena, kuid võimaldab korraldada ka kuni 2000 külastajaga teaduskonverentse, kuni 3000 külastajaga kontserte jm suuremaid üritusi. Saali valmimine on planeeritud 2018. a märtsi lõpuks.

Suurema ja laiemate kasutusvõimalustega saali rajamise vastu on huvi ja toetust väljendanud ka Tartu linnavalitsus. Tartu linnapea Urmas Klaas tõdeb, et täna puudub Tartul võimekus võõrustada suuri, enam kui 1000-liikmelise osalejaskonnaga konverentse. „Uus multifunktsionaalne saal annab Tartu konverentsimaastikule täiesti uue mõõtme. Koos 2018. aastast rakenduva konverentsimeetmega peaks siinsete konverentsikorraldajate võimalused oluliselt laienema ja kindlasti õnnestub tänu sellele tuua Tartusse mitmeid maailmatasemel konverentse."

Tartu ülikool loodab, et spordihoone laiendamisel jätkub vastastikune kasulik koostöö sarnaselt sellele, nagu see toimus praegust spordihoonet rajades. „Oleme avatud koostööks teiste organisatsioonidega, kes soovivad korraldada Tartus suuri spordi- ja kultuuriüritusi, messe ja konverentse,“ rääkis rektor Volli Kalm.

Ehitushange ette valmistamisel

Teises etapis rekonstrueeritakse olemasolev pallisaal ja olmeplokk ning ehitatakse Emajõe poolsele küljele uus 3-korruseline sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi korpus, et koondada kogu sellealane õppe- ja teadustöö linna eri paigust Ujula tänavale. 

Otstarbekama ruumiskeemi tagamiseks lammutatakse osaliselt olemasolev 2-korruseline administratiiv- ja õppekorpus. Moodustub uus sissepääs ja vestibüül esindusliku trepi ning invanõuetele vastava liftiga.

Olemasolev universaalsaal rekonstrueeritakse osaliselt (läbi saali ehitatakse ühenduskoridor), lisaks ehitatakse uus statsionaarsete tribüünidega saalikompleks. Uuenevad ka nii universaalsaali kui olmeploki tehnosüsteemid ja osaliselt muutuvad olemasolevate ruumide kasutusfunktsioonid. Kergejõustikusaali ja pallimängude saali tribüünid ühendatakse ühiskasutuse eesmärgil. Teise etapi ehitustööd valmivad 2018. aasta lõpuks.

Tartu ülikool valmistab praegu ette ehitushanget ning teeb viimaseid täpsustusi projektidokumentides. Riigihanked ehitustööde teostamiseks ja omanikujärelevalve tegemiseks on plaanis välja kuulutada juuni lõpuks.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785